En stor formidler takker af

Lektor Geert Hallbäck holder inden længe sin afskedsforelæsning ved Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet

Slut med lektorlivet: Geert Hallbäck holder i slutningen af måneden sin afskedsforelæsning. –
Slut med lektorlivet: Geert Hallbäck holder i slutningen af måneden sin afskedsforelæsning. –. Foto: Det Teologiske Falkultet.

Gennem hele sin karriere har Geert Hallbäck leveret forskningsbaseret undervisning på alle niveauer inden for sit fag, og i denne sammenhæng har den gode formidling af de videnskabelige indsigter altid været i højsædet. Geert Hallbäck, der har været lektor på Det Teologiske Fakultet siden 1982, har selv udtalt, at han er en underviser, der forsker, og ikke en forsker, der fordi det nu ikke kan være andet også underviser.

LÆS OGSÅ: En klassisk forkynder med debatlyst

Fra 1993 foreligger der fra hans hånd en fremragende og meget brugt kommentar til Apostlenes Gerninger, udgivet af Det Danske Bibelselskab. Endvidere var Geert Hallbäck en af hovedredaktørerne til Gads Bibelleksikon. Knap så synlig er den storeindsats, Geert Hallbäck som videnskabelig redaktør gjorde i forbindelse med skabelsen af Den Nye Aftale, en oversættelse af Det Nye Testamente til et dagligdags dansk, som udkom i 2007. For tiden er han engageret i tilvejebringelsen af den såkaldte Studiebibel, der skal indeholde ultrakorte oplysninger og kommentarer til steder i både Det Gamle og Det Nye Testamente.

Som kronen på mange års forskning og undervisning kom i 2010 Det Nye Testamente en lærebog, der først og fremmest henvender sig til læreruddannelsen, hvor forfatteren med stor konsekvens underlægger alle Det Nye Testamentes skrifter en genrehistorisk betragtning. Året efter, i 2011 tildelte det teologiske fakultets studerende Hallbäck prisen som årets underviser.

Som endnu et bidrag til at øge forståelsen for forskningens betydning for samfundet har Hallbäck åbnet et nyt felt under overskriften undervisning i Bibelens aktualitet med fokus på Bibelens aktualitet og betydning for det moderne kulturliv.

Hallbäck har gennem en længere årrække været stærkt engageret i Folkeuniversitetets undervisning, både som underviser og tilrettelægger. Således var han medlem af Folkeuniversitetets programråd 1992-2000, og fra 2005 har han været medlem af dets styrelse. I 2005 var han initiativtager til oprettelsen af Center for Studiet af Bibelens Brug og var dette centers leder i 2005-2008.

Hallbäcks afskedsforlæsning har titlen Johannes Åbenbaring kap. 13: Dyret fra havet og dyret fra jorden.Overvejelser over tekstens aktualitet, og forelæsningen finder sted den 30. maj klokken 15.15 i auditorium 7 på Købmagergade 46, og efterforelæsningen vil fakultetet være vært ved en reception.