Google Earth opdager to nye pyramider i Egypten

Amerikansk satellitarkæolog har ved hjælp af Google Earth lokaliseret to formationer nær Nilen, der sandsynligvis kan være resterne af pyramider

Google Earth satellitfoto af det store triangulære plateau i nærheden af den egyptiske by Abu Sudhum, som satellitarkæolog Angela Micol mener er et nyt pyramidefund. Det kan vise sig at være det største pyramidefund nogensinde, hvis det bliver verificeret at der er tale om forvitrede pyramider.
Google Earth satellitfoto af det store triangulære plateau i nærheden af den egyptiske by Abu Sudhum, som satellitarkæolog Angela Micol mener er et nyt pyramidefund. Det kan vise sig at være det største pyramidefund nogensinde, hvis det bliver verificeret at der er tale om forvitrede pyramider. Foto: Google Earth.

Den amerikanske satellitarkæolog Angela Micol har brugt Google Earths satellitter til at finde to pyramideformationer i Egypten.
De to separate pyramideformationer ligger knap 145 kilometer fra hinanden i et område ned mod Nilen. Det ene fund ligger kun 20 kilometer fra byen Abu Sidhum og består af fire gravhøje med et 190 meter høj trekantet plateau. Denne størrelse svarer til tre gange størrelsen på Keopspyramiden, som er den største pyramide, der hidtil er fundet.
Ifølge Angela Micols udtalelse til Discovery News, er de pyramidelignende bjerge specielle i deres formation:

LÆS OGSÅ: En af Danmarks første byer udgraves syd for grænsen

Den har et særpræget firkantet fundament, der er usædvanlig for bjerge af den størrelse. Hvis man ser den fra oven fremstår den næsten pyramidelignende.

Det er endnu ikke fastslået, om der er tale om deciderede pyramider, men den kvindelige forsker er sikker i sin udtale overfor Sky News:
Billederne taler for dem selv. Det er meget tydeligt, hvad dette fund vil indebære, men det er nødvendigt at lave yderligere feltarbejde, før vi kan verificere, at de faktisk er pyramider.

Arkæologer planlægger nu en ekskursion til stedet for at lave yderligere forskning og nærstudier af det usædvanlige fund.
Hvis de to plateauer reelt set viser sig at være resterne af forvitrede pyramider, vil det være det største pyramidefund nogensinde.
Ud over størrelsen har Angela Mirols to fund også stor betydning i kraft af, at næsten alle andre kendte pyramider, er bygget omkring Cairo. Hendes nye fund er derimod placeret meget længere sydpå.

Google Earths opdagelse
Ifølge pyramideekspert Nabil Selim er begge pyramideopdagelser verificeret som uopdagede forud for, at Angela Micol lokaliserede dem ved hjælp af Google Earths satellit.

Det er heller ikke det første arkæologiske gennembrud, der er sket ved hjælp af Google Earth. I maj sidste år identificerede den amerikanske egyptolog Sarah Parcak 17 forsvundne pyramider i nærheden af den egyptiske by Tanis ved at benytte sig af Google Earths satellitbilleder.
Google Earth har også hjulpet Angela Mirol med at lokalisere mange andre arkæologiske fund, deriblandt en potentiel by under vandet ud fra den mexicanske halvø Yucantan.