Initiativpris: Kirken skal gå nye veje på trods

Et godt, kirkeligt initiativ er, når man gør et ærligt forsøg på at gå nye veje - på trods, mener Ulrich Piltoft, generalsekretær i FDF

"Jeg ønsker mig flere præster, der vover at tage med på årets sommerlejr og hjælpe os med at opfylde FDF's formål om at møde børn og unge med evangeliet," siger generalsekretær Ulrich Piltoft.
"Jeg ønsker mig flere præster, der vover at tage med på årets sommerlejr og hjælpe os med at opfylde FDF's formål om at møde børn og unge med evangeliet," siger generalsekretær Ulrich Piltoft. Foto: Christian Nesgaard.

Hvad er din bedste oplevelse i kirken?
"En gudstjeneste under åben himmel - det giver mig mere ro. Det har jeg oplevet mange gange."

Hvornår har kirken overrasket dig mest?
"Det gør den hele tiden for mig, når unge mennesker tager ansvar for forkyndelse og andagter, som vi eksempelvis ser det i FDF."

LÆS OGSÅ: Hvad er årets bedste kirkeprojekt?

Hvad udgør et godt, kirkeligt initiativ?
"Når man gør et ærligt forsøg på at gå nye veje - på trods. Mange unge frivillige, som står i forreste række i mødet med børn og unge, har brug for hjælp til god forkyndelse. Jeg ønsker mig flere præster, der vover at tage med på årets sommerlejr og hjælpe med at opfylde FDF's formål om at møde børn og unge med evangeliet. Dialogen med en præst kan gavne den forkyndelse, de unge frivillige ledere er med til at møde børnene med."

Hvad er det bedste kirkelige initiativ, du er stødt på i det forgangne år?
"At beslutte sig for at lukke kirker, der ikke er brug for under forudsætning af, at det frigør ressourcer til, at andre kirker kan møde flere børn og unge. Sådanne forkyndende møder kræver nemlig ikke nødvendigvis bygninger."

TILMELD ET KIRKELIGT INITIATIV HER