Anders Balle: Sport får rigeligt med opmærksomhed

Da Anders Balle blev formand for Skolelederforeningen, begyndte han at se mange forestillinger på Det Kongelige Teater. I disse dage har han travlt med at tale med journalister på grund af lockouten af lærerne

Den seneste koncert, Anders Balle har været til, var en rockkoncert, ”We will rock you” i Aalborg Hallen. –
Den seneste koncert, Anders Balle har været til, var en rockkoncert, ”We will rock you” i Aalborg Hallen. –. Foto: .

Hvad er din seneste store læseoplevelse?

Det er Den hundredeårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt af den svenske forfatter Jonas Jonasson. En 100-årig mand hopper ud ad vinduet på plejehjemmet, hvor han bor. Han stjæler ved en fejl fem millioner kroner, og flere bliver slået ihjel. Det er en bog med mange sjove overraskelser, den er humoristisk, og samtidig er det en kriminalhistorie. Den har jeg klukket over flere gange i påsken, når jeg altså ikke har snakket med journalister.

LÆS OGSÅ: Musik er en nødvendig ventil

Hvilken bog har gjort størst indtryk på dig nogensinde?

De røde enge af Ole Juul. Jeg læste den, da jeg var helt ung, og det gjorde et utroligt stort indtryk at læse om den modstandsgruppe, som bogen handler om, og de barske menneskeskæbner, som den rummer. Jeg havde selv en alder,hvorjegletkunneidentificeremigmeddeungemenneskerimodstandsgruppen.

Hvad vil du anbefale fra kulturudbuddet i Danmark lige nu?

Jeg vil gerne anbefale, at man bruger de nye lækre kulturbygninger, som er blevet bygget i København i de senere år: DR Koncerthuset, Operahuset og Skuespilhuset. Det er fantastiske rum og fantastiske forestillinger og koncerter, som bliver spillet her.

Er der en kulturoplevelse, der har været med til at forme dig som menneske?

Da jeg blev formand for Skolelederforeningen for fire år siden, begyndte jeg at opholde mig meget i København, og så begyndte jeg at gå i Det Kongelige Teater om aftenen, og det gav mig et skub, så jeg blev mere aktiv rent kulturelt, også med at gå til koncerter. I de senere år er klassisk musik kommet til at betyde meget for mig. For fire år siden blev jeg gift med en kvinde, som synger i Det Fynske Kammerkor. Hun har også hjulpet mig på vej til at komme ind i musikken, og jeg går ofte til deres koncerter.

Hvem har du senest været til koncert med?

Det var en rockkoncert, som hed We will rock you i Aalborg Hallen den 9. marts. Det var et engelsk ensemble, som spillede Queen-musik. Det var en god koncert, og der var rigtig gang i den.

Er der områder af kulturlivet, som efter din opfattelse fortjener mere opmærksomhed?

Der er rigtig mange på min alder, som går til kunstudstillinger, koncerter og så videre. Gennemsnitsalderen er ret høj. Det ville være dejligt, hvis der kunne laves noget, som kunne ramme bredere.

Er der aspekter af kulturlivet, som ikke siger dig noget?

Nej, egentlig ikke, men sport er det, der siger mig mindst. Sport får rigeligt med opmærksomhed i vores samfund.