Stor donation forgylder Aarhus kulturliv

Regnbuen på ARoS færdiggøres, og Aarhus Teaters store scene renoveres

For fem måneder siden donerede Købmand Herman Salling Fonden 170 millioner kroner til det aarhusianske kulturliv, og i går blev yderligere 68 millioner kroner føjet til. Den nye sum penge går til fire ambitiøse projekter, der alle ventes at give et markant løft til kulturlivet i landets næststørste by.

Det største beløb, nemlig godt 23 millioner, går til Aarhus Teater, der længe har ønsket sig at restaurere Store Scene og rammerne for publikum i alle opholdslokaler omkring scenen. Teater Svalegangen får 22,7 millioner til en helt ny teatersal og en udvidelse af caféområdet. Projektet er tegnet af arkitekt Martin Weinberg fra Friis og Moltke.

På ARoS, Aarhus Kunstmuseum, giver en donation på 20,9 millioner kroner mulighed for at tage næste skridt i Olafur Eliassons kæmpemæssige værk på museets tag, Your Rainbow Panorama. Der skal bygges en glaslounge, så museumsgæsterne fremover kan besøge regnbuen uden at skulle udendørs. Den sidste kulturinstitution, der i denne omgang støttes af Salling Fonden, er Musikhuset, som får 1,25 millioner kroner til udskiftning af de gamle markiser og stormsikring af husets klimaskærme.

Det er overordentlig glædeligt, at vi med donationerne både kan støtte den klassiske scene og den mere ungdommelige, den folkelige og den, der er helt oppe under regnbuen. Det er en stor glæde at støtte fire kulturinstitutioner, der hvert år beriger så mange mennesker, siger Karin Salling, der er næstformand for fondsbestyrelsen.