Billedserie: Kirkedagene er i gang

Omkring 4000 mødte frem til åbningsgudstjenesten på Danske Kirkedage i Aalborg. Her oplevede de prædiken, korsang, ballet og bigbandmusik

Se de flotte fotos fra åbningsgudstjenesten ved Danske Kirkedage i Aalborg ved at klikke videre i denne billedserie
Se de flotte fotos fra åbningsgudstjenesten ved Danske Kirkedage i Aalborg ved at klikke videre i denne billedserie. Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen.

Det var lidt af et sats, da komiteen bag Danske Kirkedage i år lejede sportshallen Gigantium i Aalborg til deres åbningsgudstjeneste. Første tanke havde været, at Aalborg Hallen med plads til 2700 deltagere var mest passende i pris og størrelse. Men komiteen troede på, at de kunne samle flere.

Og det viste sig at være en god beslutning. For knap 4000 mødte op, da Danmarks største fælleskirkelige arrangement gik i gang torsdag eftermiddag.

LÆS OGSÅ: Kirkedage er klar til at puste liv i folkekirken

Det skete med en gudtjeneste, der bød på korsang, bigbandmusik samt balletdansere fra Ringkøbing Skjern Balletensemblet.


Midt i salen, omringet af stolerækker til alle sider, var et alter stillet op, hvorfra der blev budt velkommen, prædiket og talt om årets tema, Menneske, hvor er du?.

Danske Kirkedage holdes hvert tredje år med deltagere fra de fleste kirker i landet. I år er 16. gang, dagene finder sted, hvilket sker i Aalborg fra den 9. til den 12. maj med omkring 280 arrangementer på programmet. Heriblandt gudstjenester, udenlandske oplæg, paneldebatter, koncerter, bøn og meget mere. Mellem 3000 og 4000 ventes at deltage.


Danske Kirkedage blev senest afholdt i Nordjylland i 1980. Dengang også i Aalborg.

LÆS OGSÅ: Fra ungdomsoprør til pænt mødested

Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen
Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen
Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen
Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen
Psykisk sygdom opstår hos hver femte borger og er blandt de allermest udbredte sygdomme. 250.000 danskere lider af depressioner, og lige så mange lider af angst, mens 75.000 danskere lider af spiseforstyrrelser og 40.000 af psykoser.
Psykisk sygdom opstår hos hver femte borger og er blandt de allermest udbredte sygdomme. 250.000 danskere lider af depressioner, og lige så mange lider af angst, mens 75.000 danskere lider af spiseforstyrrelser og 40.000 af psykoser. Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen
Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen
Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen