Noter

Nye legekammerater...Den konservative formand Lars Barfoed lægger op tiil at bryde samarbejdet med Dansk Folkeparti til fordel for et brud med blokpolitikken i samarbejde med De Radikale, her repræsenteret ved formand Margrethe Vestager.
Nye legekammerater...Den konservative formand Lars Barfoed lægger op tiil at bryde samarbejdet med Dansk Folkeparti til fordel for et brud med blokpolitikken i samarbejde med De Radikale, her repræsenteret ved formand Margrethe Vestager. Foto: .

Skotter regner marmelade for frugt

Indbyggerne i Skotland er nogle af de mest overvægtige i verden. 28 procent af befolkningen er i kategorien overvægtig, og det gør skotterne tykkere end både amerikanere og mexicanere. Nu er der måske en forklaring, eller en del af forklaringen, skriver The Sunday Times. For en undersøgelse foretaget af det britiske organ Food Standards Agency, en slags Fødevarestyrelsen, viser nu, at hver femte skotte tror, at frugtmarmelade tæller med i eksperternes tommelfingerregel om, at man dagligt skal spise fem stykker frugt eller grøntsager.

Han er ikke Messiah

Et ægtepar i den amerikanske delstat Tennessee er af en domstol blevet beordret til at ændre parrets søns fornavn. Han er syv måneder gammel, og parret kalder ham Messiah, skriver avisen The Tennessean. Det var forældrene selv, der henvendte sig til en særlig domstol, som tager sig af spørgsmål om børn. Parret kunne ikke enes om drengens efternavn. Fornavnet Messiah var far og mor enige om, men da dommer Lu Ann Ballew hørte drengens fornavn, sagde hun stop: Ordet Messias er en titel, og det er en titel, der kun kan bæres af én person, og den person er Jesus Kristus. Dommeren sagde videre, at det er for barnets bedste, idet det skal vokse op i et overvejende kristent samfund. Drengen har to ældre søskende, der hedder Micah og Mason, og moderen mener, at navnet Messiah har en god klang sammen med de to andre navne. Derfor har hun også appelleret domstolens beslutning.

Askebægre på fly for alle tilfældes skyld ...

De fleste er efterhånden klar over, at det er forbudt at ryge på fly. Alligevel er der askebægre ved toiletter og ofte ved sæder, der er rygning forbudt-skilte over alt, og det har den australske avis Sidney Morning Herald set nærmere på. Det viser sig, at de amerikanske luftfartsmyndigheder har et krav til passagerfly: Uanset om rygning er tilladt i en del af et fly eller ej, så skal der ved eller meget nær toiletternes indgang være et selvlukkende og flytbart askebæger. Denne regel gælder ifølge avisen også i Europa, og det skyldes, at mennesker ofte gør ting, de ikke bør gøre. Herunder at ryge på fly. Ifølge den australske avis er fly styrtet ned, og passagerer er døde, fordi der er opstået brande om bord på fly, efter at der er smidt tændte cigaretter ned i affaldsskakten nær toilettet.