Noter

A Volkswagen Bus as prominent representative of the VW Type 2 which will be on sale as a version with eight seats from the 22nd of September in 1978 on.
A Volkswagen Bus as prominent representative of the VW Type 2 which will be on sale as a version with eight seats from the 22nd of September in 1978 on.

Rugbrødet udgår af produktion

En af historiens mest ikoniske biler går ud af produktion efter 63 år. Volkswagen standser produktionen af en af historiens mest ikoniske biler, det kendte folkevognsrugbrød, efter 63 år. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Brasilien er det sidste land i verden, der stadig producerer det ikoniske folkevognsrugbrød, men snart er det slut. Volkswagen har nemlig meldt ud, at produktionen stopper ved årets udgang. Nye regler om påkrævet airbag og andre sikkerhedsforanstaltninger gør, at det ikke længere kan betale sig at fremstille rugbrødet i Brasilien. Volkswagen Transporteren røg allerede af det tyske marked tilbage i 1979, netop fordi bilen ikke længere levede op til europæiske sikkerhedsregler. Mere end 10 mio. biler er rullet ud fra fabrikkerne verden over. Men fra nytår kommer der altså ikke flere.

Ministerium flytter til Gellerup

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har i denne uge skiftet ministerkontorerne ud med blandt andet kollegiekontoret og i Gellerupsekretariatet i Aarhus. Og i næste uge skal Djursland huse flere af ministeriets medarbejdere. På Aarhus Universitet oprettes et minidepartement, hvor 20 studerende får mulighed for at opleve arbejdet i et ministerium på allertætteste hold. Ministeriet har modtaget hele 50 ansøgninger til de 20 ulønnede praktikpladser i minidepartementet. Grunden til, at ministeriet rykker teltpælene op, er ifølge ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, at komme tættere på borgere og samarbejdspartnere. Jeg er sikker på, at vi alle får brugbare erfaringer med hjem, som vi kan arbejde aktivt videre med. Vi skal hele tiden huske, at politik skal udvikles tæt på folk, og med en hel uge et nyt sted er der rig mulighed for at hente ny inspiration, siger ministeren.

Turisterne kommer ikke til Nordjylland

Selvom der har været en stigning i antallet af over-nattende feriegæster på to procent på landsplan i år, er antallet faldet i Nordjylland med 0,9 procent. Fal-det skyldes til dels, at cam-pisterne i år har vendt Nordjylland ryggen. Vi havde håbet på, at camping havde oplevet en stor vækst i sommer på grund af det gode vejr, men det skete altså ikke, siger direktør Lars Enevold Pedersen fra Visit Nordjylland til DR Nordjylland. Han skyder på, at mange danskere er blevet hjemme i eget hus i år, og det er derfor, at campisterne mangler. Derfor vil man næste år lave en kampagne særligt rettet mod danskerne for at få turisterne tilbage til Nordjylland. Særligt Jammerbugt Kommune har mærket et fravær af turister. Her har der været 8000 færre campister i juli måned i forhold til sidste år.

Der bliver rift om tysklærerne

Mange små skoler skal ud at finde tysklærere. Fra næste skoleår skal de nemlig undervise i et ekstra fremmedsprog allerede fra femte klasse. Det fortæller DR Midt & Vest. Den ny folkeskolereform betyder, at eleverne skal have engelsk allerede fra første klasse og et andet fremmedsprog fra femte klasse. Det ventes de fleste steder at blive tysk. Det har man for eksempel allerede besluttet i Herning Kommune. Vi prøver først at finde tysklærere på de store sko-ler, som også kan undervise på de små, siger pædagogisk leder Britta Andersen fra Herning Kommune. Ellers kan der også være lærere på de mindre skoler med tyskkundskaber, som de ikke bruger i dag. Og endelig kan vi prioritere tysk ved nyansættelser, siger hun til DR Midt & Vest. I Herning Kommune er omkring halvdelen af de 32 skoler grundskoler op til sjette klasse, og de underviser derfor ikke i tysk i dag.

Tynd slange holdt fly på jorden

En slange så tynd som en blyant havde fået snoet sig om bord på et Quantas-fly fra Sydnet til Tokyo, men blev opdaget, før flyet lettede. En stewardesse så dyret på cirka 20 centimeter lige ved døråbningen til Boeing 747-400-flyet. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Flyet skulle være lettet søndag aften efter at have fløjet fra Singapore til Sydney, men den rejse måtte udsættes. Det var usikkert, hvor den kom fra, men den blev identificeret som en Mandarinsnog, som oftest findes i Asien. Alle 370 passagerer blev indlogeret på hoteller natten over og kunne først komme til Tokyo mandag morgen.