Muslimer diskuterer halal-sex på nettet

Tyrkisk online-butik vækker ikke glæde hos islamforsker

Tyrkisk onlinebutik sælger halal-sexprodukter, hvilket høster blandede reaktioner. Grundlæggende fortæller muslimsk tradition, at Allah skabte mennesker med seksualitet, hvilket opfattes som en gave mellem ægtefæller.
Tyrkisk onlinebutik sælger halal-sexprodukter, hvilket høster blandede reaktioner. Grundlæggende fortæller muslimsk tradition, at Allah skabte mennesker med seksualitet, hvilket opfattes som en gave mellem ægtefæller. .

En islamisk halal online-butik for sexprodukter er åbnet i Tyrkiet. Halal betyder, at noget er tilladt i forhold til den muslimske tro. Det er den første butik af denne art i landet.

At uddanne unge mænd og kvinder om, hvordan man tilfredsstiller sin seksualitet er helt i tråd med Allahs lov, siger sheik Faisal Mawlali, der har udstedt en fatwa om emnet og er næstformand i Det Europæiske Råd for Fatwa og Forskning. Det skriver OnIslam.net

Det er helt naturligt, at den uddannelse er en del af de muslimske samfund, fordi den har været i muslimske samfund tidligere. Og religiøse lærde mener, at genert-hed ikke skal stå i vejen for at søge kendskab til de mere følsomme emner i religionen.

LÆS OGSÅ: Kaldes Allah 'kærlighed' i Koranen?

I modsætning til andre butikker, der reklamerer med samme produkter, har den tyrkiske udgave alene kondomer, parfumer og massageolie. På andre dele af sitet kan man derimod diskutere sex i en muslimsk sammenhæng.

Emnerne er blandt andet: islam og oralsex og islam og de seksuelle manerer.

Det er 38-årige Haluk Murat Demirel, der er blevet inspireret af spørgsmål fra hans venner om det seksuelle område.

De fleste online-sexbutikker har pornografiske billeder, som gør muslimer utilpasse. Vi sælger for eksempel ikke sexlegetøj, hvis det ikke er lovligt i forhold til religionen, siger han.

Det er ikke alle religiøse lærde, der klapper i hænderne over den nye online-butik.

Det synes at være en meget mærkelig idé at oprette en Halal Online Sex Shop, siger dr. Wael Shehab til OnIslam.net. Han forsker i shiaislam.

Ifølge aviserne er der en side til mænd og en til kvinder, men hvordan vil man på internettet kunne sikre, at kvinderne ikke klikker ind på mændenes side?

Wael Shehab mener også, at mange bruger udtrykket halal på en måde, der ikke er i overensstemmelse med Koranen og profeten Mu-hammeds ansvisninger. Det kan på længere sigt ødelægge billedet af shariaen selv.

Tyrkiet har ifølge OnLine.net allerede erotiske butikker i gaderne.

Sidste år foreslog premierminister Recep Tayyip Erdogan, at de i stedet blev kaldt kærlighedsbutikker. Ifølge muslimsk tradition skabte Allah mennesker med seksualitet, hvilket opfattes som en gave mellem ægtefæller.