Kort sagt

Rationer flybilletter!

BENT JØRGENSEN Hårbøllevej 60, Askeby, Møn

Midt i den stadige diskussion om, hvordan vi kan minimere vores CO2-forurening sidst med regeringens opblussende interesse for genbrug, godt hjulpet i gang af stigende råvarepriser har vi i dag en CO2-forurener af rang. Men tilsyneladende samtidig et umisteligt gode, som slet ikke er til diskussion i dannede kredse.

Det drejer sig om vores ret til, så tit vi vil, at rejse med fly, og det er naturligvis et gode, selvom CO2-forureningen ved flytrafik har et omfang, som får vores gevinst ved affaldssortering til at se ubetydelig ud.

CO2-forureningen ved en families flyrejse til Thailand svarer til samme families energiforbrug og dermed CO2-forurening på et helt år hjemme i parcelhuset.

Det burde derfor være oplagt at opstille regneeksempler for vores svineri med miljøet ved flyrejser, så vi får begrænset denne aktivitet dels i kraft af den dermed øgede bevidsthed, dels med endnu større effekt ved rationering af flybilletter i klodens navn!

Stor uvidenhed om kristendom

BIRTE POULSEN Tøxensvej 5, Rødding

Lørdag den 2. november skrev Kristeligt Dagblad om, at mange borgmestre ønsker konfirmationsforberedelsen ud af skoletidens bedste timer, nemlig formiddagstimerne.

At placere forberedelsen i eftermiddagstimerne betyder næsten det samme som at fjerne konfirmationsforberedelsen, da skolernes timetal jo forøges det kommende skoleår, og de unge får brug for al den fritid, de kan få. I forvejen er vores børn, som jeg opfatter det, meget uvidende om kristendommen.

Naser Khader gjorde jo også forleden opmærksom på, at danskerne har meget lidt kendskab til den kristne tro.

Jeg mener, at det er for dårligt, at vi i Danmark og måske i Europa har så lidt kendskab til en så væsentlig del af vores kultur. Jeg tror også, at det er en væsentlig årsag til meget af den forskrækkelse over for islam. Hvis vi hvilede i vores egen tro, kunne vi meget bedre lade muslimerne være. Vi ville også bedre kunne fastholde, at islam ikke skal have fordele på bekostning af den danske kultur og religion.

Det er altså for mig at se meget alvorligt at fravælge kristendomsundervisningen. Den skulle også have mere plads i undevisningen i det hele taget.

Messe rykker på fordomme

OLE SKJERBÆK MADSEN missionspræst i Areopagos, Peter Bangs Vej 1, Frederiksberg

Det var en fin reportage fra Mystikkens Univers, som Kristeligt Dagblad bragte i mandags. Den gav en god fornemmelse for stemningen på en sådan messe.

Det store billede viste messens største stand, Areopa-gostorvet, hvor Areopagos selv, Bibelselskabet, I Mesterens Lys og Den lyttende Kirke præsenterede forskellige side af kristen trospraksis. Det kunne godt være nævnt også fordi det er den måske mest velbesøgte stand på messen.

Syv procent af de besøgende brugte aktivt standens tilbud om forbøn eller en dybere samtale og så var der alle dem, som bare kiggede forbi eller fik sig en kop kaffe. Der var cirka 65 aktive frivillige, som var klar til at møde gæster og medudstillere.

Denne og andre alternativmesser er gode steder for kristne til at møde andre søgende og åndeligt engagerede mennesker. Her er masser af tilknytningspunkter for en god samtale og et kristent vidnesbyrd.

Det rykker på fordomme om kirke og kristentro at møde åbne og lyttende kristne, der samtidig kan øse ud af deres egen trospraksis. Og for os som kristne pilles der også ved vore fordomme.