Chokerende engelsk rapport om børns sexmisbrug af hinanden

Bander i de engelske storbyer bruger voldtægt og anden seksuel misbrug af piger ned til 11 år

16.500 piger i engelske storbyer befinder sig i risikogruppen for voldtægt og seksuelt misbrug fra deres jævnaldrende.
16.500 piger i engelske storbyer befinder sig i risikogruppen for voldtægt og seksuelt misbrug fra deres jævnaldrende. Foto: Iris.

Børn ned til 11 år udøver seksuel vold mod andre børn. Det fremgår af en rapport fra Børnekommissionen for England. Rapporten peger særligt på problemer med bander, som bruger sex og ikke mindst voldtægt, gruppevoldtægt og anden seksuel misbrug.

Så snart en pige har haft sex med et medlem af en bande, under tvang eller ej, har de andre bandemedlemmer den opfattelse, at hun ikke har ret til at nægte at have sex igen. Piger bliver brugt, misbrugt og derefter kasseret som et stykke kød, siger Sue Berelowitz, vicebørnekommissær i den engelske børnekommission, som svarer til det danske Børnerådet.

Hun fortæller videre, at piger i boligområder domineret af bander ofte udviser en form for apati efter overgrebene.

LÆS OGSÅ: Det skal være kriminelt ikke at anmelde overgreb mod børn

Seksuelle overgreb bliver set som en uundgåelig ting, når man vokser op i et sådant område, og det hjælper derfor ikke noget at fortælle nogen om det, siger Sue Berelowitz til den engelske avis London Evening Standard.

Fænomenet med overgreb fra børn og unge kendes også i Danmark. Rigshospitalets team for seksuelt misbrugte børn har tidligere registeret, at næsten 27 procent af alle registrerede overgreb mod børn bliver begået af børn og unge mellem 12 og 18 år. Som tidligere omtalt i Kristeligt Dagblad vurderer Januscentret i København, at hver fjerde barn og ung, som begår seksuelle overgreb mod andre børn, er svagt begavet.

Professor Jenny Pearce fra Bedfordshire Universitet forsker i overgreb mod børn, og hun siger, at den nye rapport kalder på en bedre forståelse af overgreb mod børn begået af børn.

Dette er alarmklokken, som skal få folk til at forstå, at seksuel vold mod børn ikke kun er noget, der sker i pædofile cirkler, siger hun til den britiske avis Daily Telegraph.

For Sue Berelowitz skal en del af forklaringen findes i et mere seksualiseret samfund ikke kun i form af lettere adgang til porno, men også den måde som musikindustrien viser kvinder på.

Rapporten har i alt registreret 2409 piger som ofre for bander og grupper.

Ifølge rapporten befinder hele 16.500 piger sig i risikogruppen.