Skolesundhed. Seksårig britisk dreng bortvist for usund madpakke

Hvor meget skal en skole bestemme over deres elever? Spørgsmålet står tilbage, efter at seksårige Riley Pearson blev smidt ud fra sin skole.

"Vi kan bare ikke forstå, hvordan de kan have ret til at bestemme, hvad vi giver vores søn. Og Riley er noget undervægtig og kunne bruge nogle ekstra kilo. En afbalanceret diæt handler også om at spise kulhydrater, sukker og fedt. Det handler ikke om at udelukke noget, men at have den rette balance," fortalte moderen, Natalie Mardle, til avisen The Guardian.
"Vi kan bare ikke forstå, hvordan de kan have ret til at bestemme, hvad vi giver vores søn. Og Riley er noget undervægtig og kunne bruge nogle ekstra kilo. En afbalanceret diæt handler også om at spise kulhydrater, sukker og fedt. Det handler ikke om at udelukke noget, men at have den rette balance," fortalte moderen, Natalie Mardle, til avisen The Guardian. Foto: Christoffer Askman/ Denmark.

Colnbook-skolen ved Slough, som bliver drevet i regi af den anglikanske Church of England, har indført en sundhedspolitik, som forbyder eleverne at have usund mad som chips, slik og sodavand med i skolen.

Men forældrene til Riley Pearson insisterede på, at han blandt andet skulle have mini-cheddars, som er ostechips, med i madpakken.

Vi kan bare ikke forstå, hvordan de kan have ret til at bestemme, hvad vi giver vores søn. Og Riley er noget undervægtig og kunne bruge nogle ekstra kilo. En afbalanceret diæt handler også om at spise kulhydrater, sukker og fedt. Det handler ikke om at udelukke noget, men at have den rette balance, fortalte moderen, Natalie Mardle, til avisen The Guardian.

Det var, efter at drengen i første omgang havde fået en karantæne på fire skoledage for at bryde sundhedsreglerne.

LÆS OGSÅ: Britisk dokumentar anklages for at udstille svage mennesker

Det fik forældrene til at gå til de lokale medier, og historien spredte sig siden til de nationale medier.

Da drengen skulle komme tilbage efter fire dage, fik forældrene et telefonopkald om, at både Riley og hans yngre broder var bortvist fra skolen.

Skoleinspektør Jeremy Meek forklarer og forsvarer beslutningen.

Vi har taget beslutningen om at bortvise Riley permanent efter fire dages karantæne på grund af et uigenkaldeligt sammenbrud i forholdet til hans forældre, Natalie Mardle og Tom Pearson, som vedvarende har nægtet at samarbejde om skolens politik om sund mad, siger skoleinspektøren til Church Times.

Sammenbruddet skyldes også den måde, som forældrene er gået til medierne på, hvor de har udstillet skolen som latterlig. Han understreger videre, at det ikke kun handler om ostechips, men at forældrene generelt ikke fulgte vejledningen om sund mad.

Men forældrene forstår ikke beslutningen.

Jeg er helt knust. Inspektøren ringede og fortalte mig, at de havde besluttet at bortvise Riley permanent, og at vi have givet skolen et dårligt ry på grund af medieomtalen, forklarer faderen Tom Pearson til avisen Daily Mail.

Han fortalte videre, at skolen også har udelukket lillebroderen, Jayden, som går i førskole på skolen.

Jeg synes, det er kujonagtigt, at han ikke vil fortælle mig det ansigt til ansigt, siger faderen.

Det er nu op til den lokale kommune at finde en ny skole til Riley Pearson.