kort sagt

En vis biskop Hans Bager fra Roskilde fik den 27. marts 1686 lovfæstet en kongelig forordning, der placerede den fjerde fredag efter påske som en ekstraordinær almindelige bededag.

Den blev indvarslet aftenen før gennem ringning med stormklokken, hvilket betød, at alle kroer lukkede, alt arbejde stoppede, og der indførtes faste indtil næste dags gudstjeneste.

I vor opfattelse tillægges politikeren Struensee æren for at have indført store bededag. Fakta er imidlertid, at store bededag overlevede hans helligdagsreform af 20. oktober 1770.

Her er vi så i dag. Store bededag findes endnu, men i hvert fald jeg og mange andre har den opfattelse, at store bededag skal flyttes til efteråret, fordi der er for mange fri-/helligdage i foråret.

DF Ungdom kræver frit salg af tobak. EU skal ikke have rettighed til at tage styringen over den danske stat.

Derfor vil vi i Danmark have lavet et tobaksforbehold, som lyder, at vi selv har ansvaret for, hvilke tobaksvarer vi indtager, og hvilke der er skadelige for vores helbred.

Danmark har dermed rettighed til at sælge snus, aromafyldte tobaksvarer og e-cigaretter. Sverige har i forvejen rettigheden til at sælge snus.

Derfor har vi i DF Ungdom en stor undren over for EUs forbud i Danmark, når gentagne debatter viser, at vi ikke ønsker et forbud mod dette.

Den 25. maj skal danskerne til folkeafstemning om den tvivlsomme patentdomstol, som de færreste ved, hvad er, men som vi forhåbentlig siger ja til.

Var det ikke en idé at benytte samme lejlighed til at slippe af med et par af de tåbelige forbehold mod EU-samarbejdet? For eksempel kunne vi droppe det ulyksalige retsforbehold, der forhindrer os i at bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet som narkohandel og handel med prostituerede kvinder.

Og når vi nu alligevel har blyanten fremme, kunne vi passende droppe forbeholdet mod forsvarssamarbejdet. Vi er jo medlem af Nato i lighed med de fleste andre EU-lande.

Og endelig er der det urimelige forbud mod, at udlændinge køber sommerhuse i Danmark. Det ville gavne udkantsområderne. Danskerne kan jo købe sommerhuse, hvor de vil i de øvrige EU-lande for eksempel ødegårde i Sverige og lejligheder i Berlin.