Politiet svigter. Vores frihedsrettigheder er truede

ÅBNINGEN AF den nye stormoské i Rovsingsgade har på flere punkter understreget, at vores grundlæggende frihedsrettigheder er under pres, og at der kun i ringe grad er vilje til at forsvare dem.

For det første melder hovedparten af de politikere, der har legaliseret opførelsen af stormoskéen afbud med fesne og uldne påskud, der alle dækker over, at man tydeligvis er ved at få kolde fødder over, at den ”multi-kulti”-eufori, som var bærende for det massive ja til moskébyggeriet nu hastigt smuldrer i takt med, at stormoskéens tvivlsomme, islamistiske bag-, og pengemænd får mere og mere omtale. Ingen bortset fra mindre tænksomme typer som SF's Özlem Cekic og Venstres Pia Allerslev vil nu risikere deres politiske liv og lemmer, fordi det nu bliver mere og mere klart, at vi med stormoskéen med overvældende sandsynlighed har fået en gøgeunge i reden, der inden for kort tid vil manifestere sig som udklækningsanstalt for radikaliserede unge.

For det andet har Københavns Politi gjort knæfald for venstreekstremistiske voldsmænd ved at forbyde foreningen SIAD at demonstrere mod den nye stormoské. SIAD (Stop islamiseringen af Danmark) er en lille forening, der hidtil aldrig har anvendt voldelige metoder. Alligevel er den gang på gang blevet truet, intimideret og endog overfaldet primært af voldelige venstreekstremister fra Antifascistisk Aktion (AFA).

Det er denne vold, Københavns Politis henviser til i sin begrundelse for at forbyde foreningens demonstration. Her hedder det, at en SIAD-demonstration kan føre til ”omfattende uroligheder” og ”personangreb og hærværk”, at den ”den offentlige fred” risikerer at komme i fare. Ja, men det skyldes vel næppe SIAD? Det, politiet her i virkeligheden siger, er: Fordi SIAD tidligere er blevet overfaldet af AFA, må SIAD ikke demonstrere. På den måde tilsidesætter Københavns Politi ytrings- og forsamlingsfriheden og giver efter for pøbelvælde.

Hvad værre er: Det ikke er første gang, det sker. I oktober 2012 havde Konservativ Ungdom på Frederiksberg arrangeret et debatmøde med den tidligere nazist og holocaustbenægter Daniel Carlsen. Dette møde overtalte Københavns Politi KU til at aflyse.

Det har uden tvivl påvirket såvel politi som KU, at AFA lovede gang i gaden: ”Sidst Carlsen gæstede København (i marts) fik han ikke et ben til jorden. Det gør han heller ikke onsdag! Sammen trækker vi en streg i sandet. Vi vil ikke se stiltiende til, mens den samlede nazibevægelses øverste leder forsøger at rekruttere sympatisører op til kommunalvalget næste år.”

AFA's kom altså med en slet skjult voldstrussel, men det burde selvfølgelig ikke få ordensmagten til at ryste på hånden og give efter for truslerne. Tværtimod er det politiets selvfølgelig opgave at beskytte fredelige debatmøder og demonstrationer. Den opgave svigter Københavns Politi og underløber dermed vores frihedsrettigheder.