Færge sænket til glæde for fisk og dykkere

Den gamle færge Ærøsund M/F sænkes på havbunden i Det Sydfynske Øhav søndag d. 5. oktober 2014. Ca 500 sejlskibe følger sænkningen af den 55 meter lange færge, som i årevis har rustet ved kajen i Svendborg. Færgen skal fremover være legeplads for fisk og dykkere og krumtap i Sydfyns satsning på naturturisme. Aldrig før er der givet tilladelse til at sænke så stort et skib i danske farvande for, at vraget skal blive et kunstigt rev. Inden færgen blev lagt op i 1999, havde den sejlet i 40 år mellem Ærøskøbing og Svendborg. (Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen/Scanpix 2014)
Den gamle færge Ærøsund M/F sænkes på havbunden i Det Sydfynske Øhav søndag d. 5. oktober 2014. Ca 500 sejlskibe følger sænkningen af den 55 meter lange færge, som i årevis har rustet ved kajen i Svendborg. Færgen skal fremover være legeplads for fisk og dykkere og krumtap i Sydfyns satsning på naturturisme. Aldrig før er der givet tilladelse til at sænke så stort et skib i danske farvande for, at vraget skal blive et kunstigt rev. Inden færgen blev lagt op i 1999, havde den sejlet i 40 år mellem Ærøskøbing og Svendborg. (Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen/Scanpix 2014).

0DEN GAMLE FÆRGE Ærøsund M/F blev i går stedt til hvile på havbunden i Det Sydfynske Øhav, mens omkring 500 sejlskibe fulgte den kontrollerede sænkning af den 55 meter lange færge, som i årevis har rustet ved kajen i Svendborg. Færgen skal fremover være legeplads for fisk og dykkere og krumtap i Sydfyns satsning på naturturisme. Det er første gang, at der er blevet givet tilladelse til den slags projekter. Inden færgen blev lagt op i 1999, havde den sejlet i 40 år mellem Ærøskøbing og Svendborg. - Foto: Sonny Munk Carlsen/Scanpix.