kort nyt

ODENSE Politiet vil undersøge, om der skal rejses en straffesag mod en imam fra Odense på grund af grove udtalelser mod jøder. Undersøgelsen retter sig mod en prædiken, som imam Mohammed al-Khaled Samha angiveligt har holdt i en moské i Odense. Her taler han om ”en bande af jøder”, som er afkom af ”aber og grise”. Vi skal nu undersøge, om der er noget strafbart i det. Vi har ikke fået en anmeldelse, så det er på eget initiativ, siger vicepolitiinspektør Ebbe Krogaard fra Fyns Politi til Politiken. Ordene er fremkommet i forbindelse med imamens tale om, at palæstinenserne ikke skal dele deres land med jøder. Samha henviser desuden til et sted i Koranen, hvor det beskrives, at muslimer vil slå alle jøder ihjel på dommedag. Jacob Mchangama, direktør for tænketanken Justitia, vurderer overfor tv2.dk, at prædikenen måske kan danne grundlag for en sag om overtrædelse af straffelovens racismeparagraf.

AARHUS Den klassiske teologiuddannelse er formet gennem hundreder af års tradition med de klassiske områder systematik, kirkehistorie og eksegese, der ud fra hver deres perspektiv giver deres fortolkning af kristendommen. Over de seneste 10-15 år har teologiuddannelsen på Aarhus Universitet gennemgået en stor omvæltning, og de klassiske teologiske fag er trådt lidt i baggrunden til fordel for større valgfrihed for de studerende. Det kan give folkekirken mere specialiserede præster, men bliver det også præster med et mere overfladisk kendskab til kristendommen? Teolog på Aarhus Universitet Kirstine Helboe Johansen mener ikke, at det er tilfældet. ”Den klassiske dannelse er stadig i centrum - de har stadig alle sprogfagene, og de har stadig et stort fokus på de klassiske fag. Man har så også forsøgt at føje noget mere til,” siger hun til Aarhus Stifts hjemmeside.

KØGE Naboer til Køge Kirke er ikke begejstrede for menighedsrådets nyeste påfund. Et stort lyskors, der er hængt op på kirketårnets vestlige side. Det skinnende lys fra det højt placerede kors skaber vrede hos kirkens naboer, der mener, at det stjæler stjernehimlen over Køge og dækker arkitektoniske detaljer på det godt 1000 år gamle kirketårn. Menighedsrådsformand Christian Damgaard forklarer, at det lysende kors er sat op, fordi man ønsker, at kirken skal kunne ses af hele oplandet. Tilsyneladende har menighedsrådet ikke bedt om tilladelse til opsætningen hos hverken kommunen, stiftet eller Nationalmuseet. Det skriver Dagbladet Køge.

ODENSE Baptistkirken Kristuskirken i Odense har inviteret den lokale fotograf Esben Fog, der især er kendt for at tage billeder af nøgne mennesker, til at udstille i kirken. Invitationen vakte først undren hos fotografen, der dog endte med at takke ja. Han udstiller ikke nøgenbilleder, men billeder lavet specielt til kirken. Udstillingens tema er ”The rock”, altså en klippeblok, der indgår i værkerne på forskellige måder. Modellerne er folk fra kirken, der har fået lov til at beholde tøjet på. Udstillingen kan ses ugen ud i kirken på Klosterbakken 11 i Odense, hvor der er åbent dagligt fra klokken 10 til 20. Det skriver Fyens Stiftstidende.