Mallorca med klosterliv på Santuari de Cura

Tag med Kristeligt Dagblad og Unitas Rejser til Mallorca den 16. - 23. maj 2015 - for dig, der rejser alene

Byen Valldemossa ligger smukt op ad en bjergskråning. Byen er kendt fordi komponisten Chopin boede her i en periode. -
Byen Valldemossa ligger smukt op ad en bjergskråning. Byen er kendt fordi komponisten Chopin boede her i en periode. - . Foto: Unitas Rejser.

Mallorca er en ø med spændende kyster, vilde bjerge og flotte landskaber. Gennem århundreder har Mallorca været mål for besættere og sørøvere, kristne og muslimer, fyrster og turister. Og kulturen vidner om indflydelse fra både romere, vandalere, maurere og kristne.

Mallorca er en ø med en levende kultur, men også med tid og steder til fordybelse. På denne tur skal vi nå lidt af det hele, men i et tempo der også giver rum for eftertanke.

Vores faste omdrejningspunkt på denne rejse er det skønne kloster Santuari de Cura, som ligger majestætisk på bjerget Randa i den sydlige del af Mallorca med enestående udsigt til havet og bjergene.

På klosteret er der mulighed for at slappe af i naturskønne omgivelser, hygge sig og udveksle tanker fra de spændende ture, vi sammen tager på. Tilbage i det 16. århundrede lå her en grammatik-skole, hvor man lærte latin og humaniora. I dag er klosteret beboet af franciskanermunke, som har åbnet klosteret for overnattende gæster. Her på klosteret er der også et lille museum, som præsenterer Ramón Llulls liv og værker. Ramón Llull levede i 1300-tallet i en hule i nærheden af klosteret, og han anses for at være den vigtigste figur inden for den catalanske kultur.

Fra vores kloster, Santuari de Cura, drager vi på opdagelse i Mallorcas natur og kultur. Vi skal besøge Palmas imponerende domkirke, se en drypstenhule, opleve den fantastiske klippekyst, køre gennem områder med mandel- og oliventræer, dykke ned i historien, og se hvor-dan saltudvin-ding foregår i nationalpar-ken ved Es Trenc, hvor vi selvfølgelig skal smage på den lokale tapas og noget af øens skønne vin. Vi kommer også på en lille vandretur i den smukke natur, hvor alle med normal god kondi kan være med. Turen afsluttes med en smuk togtur med det 100 år gamle veterantog, der kører mellem appelsinbyen Soller og Palma.

En dag tager vi til Sineu for at gå på øens største marked, der har eksisteret siden 1300-tallet. Vi vil også be-søge den maleriske by Valldemossa og klosteret La Cartuja, hvor Chopin og George Sand har boet i en periode. Rejseleder på turen er Lis Ladefoged.

Foto: Unitas Rejser