Jeg har det bedst, når jeg gør en forskel for andre

For Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, er det gode liv, når arbejds- og privatlivet går op i en højere enhed

52-årige Claus Oxfeldt har været formand for Politiforbundet de sidste to år.
52-årige Claus Oxfeldt har været formand for Politiforbundet de sidste to år. Foto: Jakob Boserup.

Hvad er det gode liv for dig?

Det er, når mit arbejdsliv og familieliv hænger sammen, og det hele går op i en højere enhed. Når min familie er sunde og raske, glade og tilfredse. Når de har det godt, har jeg det godt.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Det har jeg, når jeg kan gøre andre glade og tilfredse både privat og arbejdsmæssigt. Hvis jeg kan være med til at gøre en positiv forskel for andre mennesker, har jeg det allerbedst med mig selv. Arbejdsmæssigt fik vi for eksempel taget hul på den her chikanedebat mod politifolk og udarbejdet nogle retningslinjer for, hvordan vi tackler problemstillingen. Det var meget tilfredstillende.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Jeg løber så meget, jeg overhovedet kan komme af sted med. Desværre er jeg nået en alder, hvor jeg får nogle småskader, og det er altså irriterende, fordi jeg har løbet hele mit liv og dyrket rigtig meget sport, så jeg har altid været vant til at røre mig. Så snart jeg er skadesfri, løber jeg. Og det går heldigvis fremad på den front.

Hvad er afslapning for dig?

Det er at slukke mobiltelefonen og tage på golfbanen. Det er fedt at være derude i fire timer, være lidt afsondret fra omverdenen og nyde naturen. Men afslapning er mange ting. Det kan også være at komme hjem og holde weekend og bare lave ingenting.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Der er altid iskoldt vand. Det er min kone, der har lært mig det, og det synes jeg faktisk er en dejlig ting.

Hvad er din største last?

Is om sommeren må være min største last. Det kan godt være rigtig svært at gå forbi sådan et sted, hvor de sælger softice med krymmel og det hele.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Jeg lever lidt efter den her 5:2 kur, hvor man mere eller mindre faster to dage om ugen. Den er faktisk rigtig god, og nogle gange bliver det kun til en enkelt dag om ugen, men jeg synes, den virker. I begyndelsen var jeg lidt bange for, om jeg ville være meget sløv de dage, hvor jeg ikke spiser, men det har ikke været tilfældet. Tværtimod synes jeg, at jeg har mere energi de dage, og det er samtidig en god måde at holde vægten nede på.