kort sagt

kort sagt
Foto: Iris.

Kommer der mon nye sundhedsforringelser?

BJARNE GÅRDSVOLL Asger Rygs Gade 2, 1. th., København V

Fronterne mellem højre og venstre i dansk politik spidser til og bliver mere tydelige. Valget nærmer sig, og det gælder atter en gang velfærdssamfundets skæbne. Med Lars Løkke Rasmussens (V) krav om nulvækst i den offentlige sektor kommer vi om nogle år til mangle endnu flere læger og sygeplejersker, end vi allerede gør i dag. Og om 25 år er tallet nået 5500 læger ifølge en prognose.

Ventetiderne vil stige enormt. Det bliver også håbløst at anskaffe de nødvendige scannere og andet vigtigt udstyr, hvis det bliver Lars Løkke Rasmussen, der overtager roret efter Helle Thorning-Schmidt (S).

Efter flere ture på hospitalet i det seneste års tid er det disse spørgsmål, der optager mig mest omkring det kommende valg. Jeg håber, alle gode kræfter vil slå sig sammen og forhindre nye forringelser på det sociale område.

Dødshjælp og drab

ANETTE VIKKELSØ Ved Elverparken 7, Herlev

Det er mig ret uforståeligt, at modstanderne af aktiv dødshjælp insisterer på at kalde det drab. Drab og mord er for mig handlinger, der retter sig mod nogle, der ikke ønsker at komme af med livet, hvorimod den aktive hjælp er for dem, der af forskellige grunde ikke orker livet mere.

Det er også, som om det kun handler om kræft og uudholdelige smerter, som man ganske rigtigt kan behandle et langt stykke af vejen, og som jeg naturligvis også synes, der skal være både tid og råd til; men med sygdomme som ALS, alzheimer og dybe, kroniske depressioner er det lidt svært at se, hvor den lindring er, som modstanderne altid snakker om.

Og argumentet om, at vi skulle frygte, at læger vil gå rundt på hospitalet og slå folk ihjel, fordi vi (forhåbentlig) får mulighed for at få også den ultimative hjælp, er altså for billigt. For de allerfleste er et liv vel kun et liv, så længe man selv synes det.