Hr. Jensen går til kunsten

Direktøren for Jensens Bøfhus, Palle Skov Jensen, er valgt som ny bestyrelsesformand for kunsthallen Brandts i Odense

Palle Skov Jensen kom i mediernes søgelys, da Jensens Bøfhus sidste år vandt en sag i Højesteret over den lille fiskerestaurant Jensens Fiske-restaurant, der herefter måtte skifte navn.
Palle Skov Jensen kom i mediernes søgelys, da Jensens Bøfhus sidste år vandt en sag i Højesteret over den lille fiskerestaurant Jensens Fiske-restaurant, der herefter måtte skifte navn. . Foto: Scanpix.

Direktøren for Jensens Bøfhus, Palle Skov Jensen, tiltræder posten som bestyrelsesformand for Brandts pr. 1. juli.

Palle Skov Jensen har været medlem af bestyrelsen i et år og afløser nu rådmand Steen Møller på formandsposten.

Brandts - Museum for kunst og visuel kultur er Fyns største kunstmuseum. Med en samling på flere end 15.000 værker fra guldalderen til i dag præsenterer Brandts den levende billedkultur. Det er Brandts' vision at være Danmarks mest nyskabende kunstmuseum. Og med udstillinger som ”Tattoo - Fra søhelte til verdenskunst” og den aktuelle ”Selfie - fra selvportræt til iscenesættelse” sætter Brandts nye standarder for undersøgende, kunstnerisk virksomhed og engagement blandt publikum.

Brandts blev til for to år siden efter en fusion af Kunsthallen Brandts, Museet for Fotokunst og Fyns Kunstmuseum. Rådmand Steen Møller ledte som bestyrelsesformand museet gennem fusionsperioden og de første to år, men har nu ønsket at blive afløst på formandsposten. Steen Møller har selv peget på Palle Skov Jensen som ny bestyrelsesformand, og det blev vedtaget af en enig bestyrelse.

Om valget af Palle Skov Jensen som ny formand udtaler direktør Mads Damsbo:

”Vi har på Brandts med Palle Skov Jensen fået en formand, der forener passion for kunst med sans for at drive forretning og udvikling af kulturtilbud med folkelig gennemslagskraft. Alt sammen er helt nødvendige kompetencer i den videre udvikling af Brandts, og jeg glæder mig utrolig meget til samarbejdet med Palle.”

Palle Skov Jensen grundlagde restaurantkæden Jensens Bøfhus i 1990 og har siden kunnet se kæden vokse, så den i dag omfatter 49 restauranter i henholdsvis Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. Om den nye post som bestyrelsesformand udtaler Palle Skov Jensen:

”Jeg ser frem til samarbejdet med direktionen og den øvrige bestyrelse. Der er store visioner for Brandts, og jeg glæder mig til sammen at løse de opgaver, der ligger foran os.”