Årsmøde med kritik

4000 deltager denne weekend i Indre Missions årsmøde for landets største kirkelige organisation

I denne weekend samler landets største kirkelige organisation, Indre Mission, 4000 deltagere til årsmøde i den midtjyske by Herning. Siden i aftes har de mange børn, unge og voksne fra hele landet været samlet for at snakke sammen, synge og lytte til prædikener og musik.

Indre Mission lægger stor vægt på at være en bevægelse, og de enkelte samfund og missionhuse udgør ikke menigheder, men er en del af menigheden i folkekirken. Men det forhindrer ikke, at Indre Mission har en kritisk holdning til forhold i folkekirken. I sin beretning i dag fortæller formanden, sognepræst Christian Poulsen, således om, hvordan lokale indremissionske kirkegængere i den vestjyske by Ølgod efter Indre Missions opfattelse blev manøvreret ud på et sidespor af flertallet i menighedsrådet i forbindelse med en præsteansættelse.

- Jeg vil virkelig betakke mig, hvis det er den type demokratiske kræfter, som afgjorde sagen i Ølgod, der kommer til at levere hoveddesignet til en ny kirkestruktur, sagde Christian Poulsen i sin beretning.

Årsmødet slutter i aften med festaften i Messecenter Herning.

vincents@kristeligt-dagblad.dk

Side 6