Kort sagt

Den danske nødvendighed?

Kristian Samuelsen, Nørresundsvej 8, Horsens, skriver:

Så skal de danske »jenser« sendes ud i en angrebskrig med stemmer fra regeringen og DF. Det er ganske vist komisk i sig selv at sende en ubåd ned til en ørkenkrig, men lad det nu ligge.

Det er mere tankevækkende at Søren Krarup (DF) og hans folkeparti er så ivrige støtter. I Søren Krarups bog »Den danske nødvendighed« kan man læse følgende på side 82: »Hvis det virkelig skulle komme dertil, at man som værnepligtig soldat måtte acceptere at blive sendt omkring på kloden i FN's eller et andet overnationalt Babylons tjeneste, så ville jeg opfordre unge danskere til at blive militærnægtere.«

Nu sender Søren så Jens af sted i en ubåd - men med hvilken ret? Er det en nyrevideret udgave af »Den danske nødvendighed«, eller er det ikke nu Jens, skal nægte og Søren stemme »nej«? Hvordan hænger det sammen? Er det, fordi det ikke er med et FN-mandat, at Søren kan sige »Ja«? Svaret blæser i ørkenstormen.

Maling i Folketinget

Karen J. Klint, MF for Socialdemokratiet, skriver:

Jeg tager som formand for Udvalget til Valgs Prøvelse stor afstand fra det overfald på statsministeren og udenrigsministeren, som fandt sted i Folketinget i tirsdags.

Det forskrækker mig noget, at der er et medlem af Folketinget, Pernille Rosenkrantz-Theil fra Enhedslisten, der anerkender den form for politiske overgreb på personer og på Folketingets funktion. I en meget alvorlig politisk situation rykkes fokus fra en dansk militær indsats uden FN's anerkendelse til i stedet at handle om forvirrede personers trang til at gøre sig uheldigt bemærket med maling i Folketinget. Og selv om medlemmer af Enhedslisten er kendte for at skabe happenings, så er en sådan accept fjernt fra det værdighedsniveau, et folketingsmedlem bør være i besiddelse af.

Vi skal ikke i Udvalget til Valgs Prøvelse handle i sagen, som den er lige nu - men ender sagen hos os, tror jeg, at Pernille Rosenkrantz-Theil skal forvente, at vi er parate til at træffe de beslutninger, der skal til, for at sagen kan få den afslutning, den kræver.

Dette må naturligvis afvente politiets undersøgelse af sagens forløb og de involverede personers ansvar. Men kommer det til beslutning om ophævelse af folketingsmedlemmers immunitet, vil jeg ikke ryste på stemmen, når jeg skal forelægge sagen for udvalget.

Regnskabets time

Søren Juul Nielsen, overlæge, speciallæge i psykiatri, Marselisborg Allé 35, Århus C, skriver:

En historisk grusomhed i form af en planlagt krigsforbrydelse mod den irakiske befolkning er nu ved at blive realiseret af USA med støtte fra Anders Fogh, Tony Blair og spanske Aznar.

En overvældende nedslagtning af en langt underlegen »fjende«. Ingen legalitet, kun magt og gigantisk røveri. Argumenterne er løgn på løgn på løgn. Hvor er de danske intellektuelle henne. Hvor er de danske universiteter?

Regeringen og Dansk Folkeparti bør stilles for en international krigsforbryderdomstol, hvis de fortsat på trods af FN støtter denne kriminelle ugerning med dansk militær.

Stik piben ind, Ole Davidsen

Henrik Højlund, sognepræst i Løsning-Korning Pastorat, skriver:

Kære Ole Davidsen, hvis du har en pibe, synes jeg, du skulle stikke den ganske langsomt ind, alt mens du mediterer over den uomtvistelige sandhed, at Menighedsfakultetet er kommet for at blive, og at dets teologiske lærere er intellektuelt fuldt på højde med, lige så internationalt orienterede som og lige så meget på omdrejningshøjde med tidens krav som de bedste af universitetets teologiske lærere.

Jeg er klar over, at det er svært at leve med det faktum, men tag det nu med ro, der er jo ikke nogen, der vil tage brødet ud af munden på dig. Fortsæt du bare med dine teologiske sysler og studieordninger, i hvilken forbindelse jeg i øvrigt meget gerne vil udtrykke min allerstørste fornøjelse med, at der er blevet lyttet til den kritik af fællespensum, som også mit indlæg var et udtryk for.

Lykkeligvis var der andre end folk fra den menighedsfakultære loge, som satte ind med den kritik. Ellers havde man vel endnu siddet som de berømte tre aber og holdt sig for ører, øjne og mund, såfremt kritikken kun havde lydt fra det imaginære Menighedsfakultet.