Sebastian Dorset: Jeg er slem til at lade mig lokke af overspringshandlinger

Den 45-årige komiker og foredragsholder Sebastian Dorset køber tit ind på tom mave, og det giver et overfyldt køleskab. Lige nu har et lager af parmaskinke hobet sig op

For Sebastian Dorset er det vigtigt, at der er balance mellem frihed og fællesskab i hverdagen.
For Sebastian Dorset er det vigtigt, at der er balance mellem frihed og fællesskab i hverdagen. . Foto: Scanpix.

Hvad er det gode liv for dig?

"Det er kombinationen af at være noget for nogen og at kunne gøre, som man vil. Altså at der er en fornuftig balance mellem frihed og fællesskab i min hverdag."

Hvornår har du det bedst med dig selv?

"Det har jeg, når jeg har gjort noget, der er fornuftigt og vellykket. Og så betyder det også meget for mig, når jeg kan gøre andre glade."

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

"Ikke nok. Men jeg er så heldig at have en hund, Bino, som er en Cavalier King Charles-spaniel ligesom Lady fra Lady og Vagabonden'. Den går jeg tur med et par gange eller tre om dagen, og det kaster en fem-seks kilometer af sig. Når vejret er til det, cykler jeg også. Og så løber jeg, men ikke alt for langt. Jeg kan klare en fem kilometer, før min krop hader mig for det de følgende dage, så jeg undgår at friste skæbnen."

Hvad er afslapning for dig?

"Det er, når der er styr på deadlines, og jeg har tjek på mine aftaler. Der er altid noget, man kunne gøre bedre eller mere effektivt, og den følelse mærker man måske især som freelancer. Det er lidt som at være studerende, hvor det kan være svært at føle, man rigtigt har fri. Men jeg synes egentlig, jeg er ret god til at få slappet af og finde ro."

Hvad er der altid i dit køleskab?

"Der er altid et par flasker champagne, hvilket skyldes, at jeg ikke drikker det særlig tit. Mit køleskab er i det hele taget ofte fyldt, for jeg kommer tit til at købe ind, når jeg er sulten. Det kan godt give hamstringstendenser, og ofte er det ikke de mest sunde ting, der ryger i indkøbskurven. Lige nu har jeg for eksempel et stort lager af skinker, så jeg må nok snart holde et parmaskinke-orgie."

Hvad er din største last?

"Det er dovenskab - ikke at få gjort, hvad jeg burde. Jeg er slem til at lade mig lokke af overspringshandlinger, særligt på Facebook og andre sociale medier. Der er altid en kommentar, jeg lige kan svare på, eller en artikel, jeg kan læse, og før man har set sig om, er halvdelen af dagen gået. Jeg kunne godt mistænke Facebook for at have sat sig for, at vi ikke skal få lavet noget."

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

"Det lyder 'enhver mand over 30 er enten idiot eller sin egen læge'. Jeg tror, det stammer fra en af de gamle grækere, hvis navn man aldrig kan huske. Det handler dybest set om, at man bør blive bedre til at mærke efter i sig selv, hvordan man har det, for ofte har kroppen selv svaret."