Foreningsmenneske i faderens fodspor

Formand for Folkekirkens Nødhjælp, Paul Mollerup, har altid haft et tæt bånd til både kristendommen og foreningslivet. I dag fylder han 50 år

Paul Mollerup er nærmest født ind i Folkekirkens Nødhjælp. Hans mor, Mona Mollerup, var katastrofechef i organisationen, og hans far, sognepræst Viggo Mollerup, var fra 1964 og 12 år frem generalsekretær.
Paul Mollerup er nærmest født ind i Folkekirkens Nødhjælp. Hans mor, Mona Mollerup, var katastrofechef i organisationen, og hans far, sognepræst Viggo Mollerup, var fra 1964 og 12 år frem generalsekretær. . Foto: Lars Helsinghof.

Hvis man stiller mindre tallerkener frem i kantinen, vil medarbejderne spise mindre.

Formand for Folkekirkens Nødhjælp, Paul Mollerup, bruger det tænkte eksempel til at illustrere sin fascination af, at blot små ændringer i hverdagen kan få folk til at træffe bedre beslutninger.

Paul Mollerup har i løbet af sin karriere siddet på flere ledende poster i dansk erhvervsliv, og som nuværende administrerende direktør hos Danske Advokater og bestyrelsesformand i Folkekirkens Nødhjælp har han erfaring med at lave små ændringer, der kan bevæge organisationer i den rigtige retning.

Han har siddet i Folkekirkens Nødhjælps bestyrelse siden 2006, hvor han som administrerende direktør i FDB blev valgt ind for at udvikle samarbejdet med erhvervslivet. To år senere blev han næstformand, inden han tog det sidste skridt og blev formand i 2014.

Selvom han ”kun” har været i organisationen de seneste 10 år, er det ikke forkert at sige, at han er født ind i den.

Hans mor, Mona Mollerup, har været katastrofechef, og hans far, sognepræst Viggo Mollerup, var fra 1964 og 12 år frem generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, hvor han blandt andet huskes for sit engagement i luftbroen under Biafrakrigen i Nigeria fra 1967 til 1970.

Viggo Mollerups internationale udsyn og Mona Mollerups canadiske opvækst lader til at have haft indflydelse på sønnen. For selvom Paul Mollerup er opvokset i Sorgenfri i Nordsjælland, har han taget en international studentereksemanen på et canadisk universitet og efterfølgende haft et studieophold på McGill-universitetet i Montreal, også i Canada, inden han i 1993 kunne kalde sig cand.polit. fra Københavns Universitet.

I Folkekirkens Nødhjælp beskrives han som en lynende intelligent, initiativrig og engageret formand, der både har en stor interesse og indsigt i det daglige arbejde, og som ikke kun henvender sig, når der er noget galt i organisationen.

Paul Mollerup har da heller aldrig oplevet så dedikerede medarbejdere i nogen anden organisation, fortæller han og fremhæver det kristne udgangspunkt som en af organisationens helt store styrker. Mange af Folkekirkens Nødhjælps partnere har også et religiøst udgangspunkt, og det giver en fælles referenceramme og en gensidig forståelse.

25 år som aktiv i KFUM-spejderne viser Paul Mollerups tætte bånd til både kristendommen og det danske foreningsliv. Særligt rollen som aktivt foreningsmenneske har givet Paul Mollerup en særlig styrke i forhold til at bestride stillingen som formand i Folkekirkens Nødhjælp.

Det er nemlig vigtigt at huske på, at det ikke kun handler om nødhjælp i fjerne verdenshjørner, men også om organisationens 127 genbrugsbutikker, hvor frivillige hver dag sikrer penge til verdens fattigste, påpeger han.

Mens de frivillige holder nødhjælpsorganisationen i gang, er det løb og cykelture på mountainbiken, der holder Paul Mollerup i gang. Han har desuden tre børn på 18, 14 og 10 år, så en del af fritiden bruges også på at engagere sig i deres basketball- og fodboldaktiviteter.

Paul Mollerup er gift med Birgitte Mollerup, der er HR-konsulent på Bispebjerg Hospital. De bor i Virum nord for København sammen med deres tre børn.