Mille Dinesen: Søndag slår jeg hjernen fra

Skuespiller Mille Dinesen , 42 år, er både aktuel med en bogudgivelse, spillefilmen ”Swinger” og med i tv-programmet ”Vild med dans”. Hendes fødder er så ømme af træningen, at hun længes efter tid til fodbad og selvforkælelse

Skuespiller Mille Dinesen fik for 15 år siden diagnosen sklerose. I sin nye bog, ”Min egen vej. Inspiration til et sund liv i balance”, giver hun bud på, hvad sundhed er.
Skuespiller Mille Dinesen fik for 15 år siden diagnosen sklerose. I sin nye bog, ”Min egen vej. Inspiration til et sund liv i balance”, giver hun bud på, hvad sundhed er. . Foto: Harmoni Everett.

Jeg mærker, det er weekend , når tingene går langsommere, og der bliver lukket lidt ned. Jeg glæder mig som regel til at give slip og tømme hovedet, men det har jeg slet ikke tid til i øjeblikket, hvor jeg både dansetræner og har møder omkring min bogudgivelse og mit nye sundhedssite, som også udkommer.

Jeg vil gerne vågne og være udhvilet. Det er noget, jeg savner for tiden. Når jeg vågner i øjeblikket, har jeg så ondt i fødderne, og min krop er helt stiv på grund af dansetræningen. Men jeg skal bare lige op og i gang.

I en weekend vil jeg gerne forkæle mig selv, tage mig lidt af mig selv. Jeg trænger til at komme ud at bade, til at få et fodbad og en ansigtsbehandling. Det savner jeg. Det vil jeg gerne gøre i en weekend snart, selvom jeg ikke ved, hvornår det bliver.

Jeg vil gerne have klaret at komme til bunds i min vasketøjskurv og få renset afløbet. Jeg skal have afrimet min fryser, for man kan hverken åbne eller lukke den. Det skal jeg have klaret. De fleste andre ting jeg skal, er nogle, jeg glæder mig til, ikke bare noget, der skal overstås.

Skal jeg holde et middagsselskab , så skal det være med alle mine rigtig gode venner, som jeg savner meget for tiden. Jeg ser en masse mennesker, men det er kolleger og i arbejdsøjemed. Man kan roligt sige, at det i øjeblikket er min dansepartner Mads Vad, der er manden i mit liv, fordi vi træner til ”Vild med dans”. Det er skønt; jeg elsker det. Men jeg glæder mig også meget til en middag med alle mine gode, gamle venner.

Jeg mærker, det er søndag, når jeg får lyst til at shoppe, selvom det er umuligt, fordi butikkerne er lukkede. Det er som regel om søndagen, jeg har tid og lyst og overskud til det. På samme måde kan der også om søndagen gå en festabe i mig, fordi jeg har hvilet ud ovenpå ugens strabadser. Søndag er jeg klar til at shoppe og feste, men der er det ligesom lidt for sent.

På en god søndag har butikkerne åbent. Eller også laver jeg absolut ingenting. Jeg får slået hjernen fuldstændig fra. Tænker ikke på arbejde eller på, hvad jeg burde og skulle; der er jeg bare. Det er både noget med at se tv-serier på sofaen, men også noget med at komme ud i skoven med min hund. Det er både dejligt at putte sig, men også at være ude.

Skulle jeg ud af huset , skulle det kun være, fordi jeg skulle noget.

Inden jeg går til ro, gennemgår jeg morgendagens opgaver og møder og sørger for, at jeg er nede med det hele. I hvert fald en time inden jeg går i seng, stræber jeg efter ikke at lave noget arbejdsrelateret og ikke at være på min computer. Gør jeg ikke det, bliver jeg stresset, og det bliver sværere for mig at falde i søvn.

Nogle gange, når jeg er rigtig god, mediterer jeg inden sengetid, andre gange ser jeg bare noget fjernsyn. Jeg gør noget, der kan slå min hjerne lidt fra. Det er meget bedre for mig end at sidde med computeren.