Stigende problemer med salmonella i importkød

Den multiresistente madbakterie salmonella DT 104 forekommer i stigende omfang i importerede fødevarer

Danskerne sætter i stigende grad tænderne i importeret kød, der er smittet med den multiresistente madbakterie salmonella DT 104. Mens der ofres store summer på at bekæmpe salmonella DT 104 i danske animalske fødevarer, peger alt således på, at stadig flere importerede fødevarer er smittet med den frygtede salmonella-type. - Der er tale om en stigende forekomst af salmonella DT 104 i importerede animalske fødevarer. Meget tyder på, det også er grunden til, at flere mennesker smittes med salmonella DT 104, siger Jakob Neimann, forskningsassistent på Dansk Zoonosecenter. I forbindelse med importkontrollen er der sket et stigende antal fund af salmonella DT 104 i andet kvartal i år - specielt i udenlandsk svinekød, men også i fjerkræ. Der var salmonella DT 104 i 2,5 procent af de stikprøver, der er taget af importeret svinekød i andet kvartal i år. Samtidig er antallet af mennesker, der bliver syge af salmonella DT 104, steget i år. - Vi har i Danmark en utrolig god kontrol med salmonella DT 104 hele vejen fra jord til bord, mens kontrollen med importen er mere grovmasket. Jeg forstår godt, hvis erhvervene herhjemme finder det urimeligt, at de skal være underlagt skrap kontrol, samtidig med at stadig flere smittede udenlandske fødevarer kommer ind over grænserne, siger Jakob Neimann. /ritzau/