Fedtfattigt igen igen

Strømmen af kogebøger med moderne fedtfattig mad, der ikke går på kompromis med smagen, er tilsyneladende endeløs. Nu har en af damebladet »Alt for Damernes« madskribenter også begået en sådan. Sandra Leigh Draznins »Fedtfattig mad med 3 ingredienser« har det princip - altså udover at maden er fedtfattig - at man har et lille basislager af krydderier og kolonialvarer, så man kun har brug for tre ingredienser yderligere for at lave retterne i bogen. Basislageret skal blandt andet indeholde tomater på dåse, bouillon og vineddike. At maden ikke behøver at være kedelig, vidner denne lille elegante forret om: Blinis med stenbiderrogn (4 personer) 1 æg 200 g renset stenbiderrogn 4 spsk fromage blanc 100 g hvedemel ca 1 1/2 dl vand 3/4 tsk salt 5 g smør finthakket rødløg dild Pisk æggeblommen sammen med vand og pisk mel og salt i. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen. Bag dejen som otte små tykke pandekager (blinis) på en slip-let pande penslet med lidt smør eller olie. Anret med stenbiderrogn, rødløg, klippet dild, og fromage blanc ovenpå pandekagerne. »Fedtfattig mad med 3 ingredienser« af Sandra Leigh Draznin. Forlaget Aschehoug. 156 sider, 199 kr.