Prstens fristelser

S meget fik jeg da ud af mit engelsk i mellemskolen, at jeg ved, at mit hjem er mit slot. Dette danner da ogs ved udsgte lejligheder rammen om sammenkomster s festlige, at de nppe opleves bedre p Amalienborg; eller Fredensborg, for s vidt.

Faktisk sker det med mellemrum her i huset, at for eksempel krimiforfatteren Kirsten Holst kaster glans med sin prinsesseagtige fremtoning. Og at hun er kollega til Mary D.'s fars hustru og kender denne fra internationale konferencer spiller absolut ingen rolle i denne forbindelse.

Samme Kirstens diskrete elegance bragte hende engang i en overraskende situation. Og det er ganske vist, for jeg har historien fra hendes mand Henning, det gode menneske fra Horsens. Parret mdte op hos en prst for at aftale vielse, men bemeldte foreslog p stedet Kirsten en anden ordning: Hun skulle meget hellere gifte sig med ham! Kirsten afviste beslutsomt. Dels havde hun jo allerede en slags aftale med sin Henning, dels s hun ingen grund til at g prstens kone i bedene. Man er vel sstersolidarisk! Prstemanden viste sig ogs som en god taber. Da dagen kom, og vielsen skulle finde sted, indledte han med ordene: - Da det nu ikke kan vre anderledes ...

Kirstens menneskeindsigt og hjertevarme lyser altid op under et samvr. Hun har ikke for ingenting vret brevkasseredaktr i mange r. Engang var Henning og hun inviteret her sammen med et tidligere prstepar og andre bemrkelsesvrdige venner. Emeritussen benyttede lejligheden til en lngere tomandssnak, og da han sin venlige vane tro ringede nste dag for at takke, konkluderede han beklagende:

- Kirsten Holst er sandelig et bde nydeligt og sympatisk menneske. Men hvor er det dog kedeligt, der forekommer s mange ddsfald i hendes romaner!