Hvor er malerierne?

Kunsthistorikeren Suzanne Ludvigsen, som siden midten af 1980'erne har arbejdet på et komplet katalog over Dankvart Dreyers værker, er nu ved at lægge sidste hånd på en monografi om guldaldermaleren der levede fra 1816 til 1852.

Hvor er de henne?

Dankvart Dreyer hører til pionererne i dansk landskabsmaleri på linje med J.Th. Lundbye og P.C. Skovgaard, som var hans venner. Den tidligt faderløse dreng voksede op i Assens, kærligt opdraget af sin mor og voksne søster, og rejste til København for at uddanne sig på Kunstakademiet.

Sky og nærtagende var han dårligt rustet til at tåle tidens hårde kunstkritik, lige som han fandt samværet med kammeraterne svært. Omkring 1848 vendte han København ryggen og bosatte sig i sin smukke vestfynske hjemegn. I sit korte liv nåede Dreyer at udføre flere end 300 malerier og endnu flere tegninger. Hans intense og personlige skildringer af dansk natur og vejrlig er kendte og elskede, mens hans figur- og portrætmaleri er næsten ukendt.

Især efterlyses følgende værker: "Den unge Tobias' afsked". "Hermods sendelse til Hel for Balder". "Hede og skovegn ved landsbyen Salten" og "Aftenbelysning".

og efterfølgende præsentation på Den Hirschsprungske Samling i København og på Fyns Kunstmuseum i Odense i første halvdel af 2006.

eller til Anne Christiansen fra Odense Bys Museer på tlf. 65 51 46 40.