I godt selskab med historier fra Hads Herred

Så er det tid for 2004 udgaven af det lokalhistoriske værk "I godt selskab – om livet i Hads Herred før og nu".

Det er 10. gang, denne årskavalkade udgives. Og det fortjener at blive bemærket. Ikke mindst fordi redaktionen består af frivillig arbejdskraft, en flok ildsjæle, hvoraf størsteparten ikke har større erfaring med skriftlige udgivelser, men som alligevel fortæller af livets lyst, så alle artikler er værd at læse. For eksempel beretter Herdis Nørgaard levende om at være husassistent i 1930'erne, dengang orden og disciplin ikke var fy-ord.

Tidligere sognepræst Valdemar Aastrup tager en rundtur om sine 30 år som præst ved Alrø kirke, og radioforhandler Villy Grøn Madsen var tæt på dengang fjernsynet kom til Odder.

Og det var noget der satte gang i kludene.

Mest gammelt stof men også nyt. For eksempel stilles det brændende spørgsmål i artiklen af Jan Hansen: "Er vi så ikke længere verdens navle? Spørgsmålet henviser til, hvordan det vil gå Odder, når kommunalreformen slår igennem, og når nu Skanderborg svigtede? Som forfatteren ydmygt konkluderer: "Det kan godt være vi går og hygger os her i Odder, men det er bestemt ikke dér tingene sker."

Så må vi herfra minde om det gamle ordsprog, at en lille og vågen er bedre end en stor og doven. Et ordsprog, der forhåbentlig stadig gælder i den østjyske by, der ligger kønt og godt placeret mellem Århus og Horsens.