Sommertid er desserttid. Her kommer en opskrift på "Sprøde himmelske mundfulde med jordbær" fra kogebogen "Englebrød & Korskaker".
Til fire personer
Dej:
60 g smør
1 dl (80g) sukker
1 spiseske sirup
1 spiseske flødeskum
50 gram mandelflager
Chokoladecreme:
11/2 dl flødeskum
60 gram mørk eller lys chokolade
500 gram solmodne jordbær eller andre bær
Rør alle ingredienserne sammen til en dej. Sæt dejen i køleskabet en time. Tril herefter dejen til lige store kugler og læg kagerne med god afstand på en bradepande med bagepapir. Tryk dem flade med melede fingre. Bag dem i ovnen på næstøverste rille ved 180 grader i cirka fem minutter, eller til de er gyldne og sprøde. Lad kagerne afkøle lidt og læg dem forsigtigt over på et sugepapir. Smelt chokoladen over et vandbad. Hæld fløden i og rør det godt sammen. Afkøl chokoladecremen og pisk den let. Læg kagerne i lag med chokoladecreme og jordbær imellem.