Himmelske mundfulde med jordbær

Så lækker kan denne jordbærdessert tage sig ud. -- Foto fra bogen: Lars Kaslov/Kaslov Studio, Danmark.
Så lækker kan denne jordbærdessert tage sig ud. -- Foto fra bogen: Lars Kaslov/Kaslov Studio, Danmark.

Sommertid er desserttid. Her kommer en opskrift på "Sprøde himmelske mundfulde med jordbær" fra kogebogen "Englebrød & Korskaker".

Til fire personer

Dej:

60 g smør

1 dl (80g) sukker

1 spiseske sirup

1 spiseske flødeskum

50 gram mandelflager

Chokoladecreme:

11/2 dl flødeskum

60 gram mørk eller lys chokolade

500 gram solmodne jordbær eller andre bær

Rør alle ingredienserne sammen til en dej. Sæt dejen i køleskabet en time. Tril herefter dejen til lige store kugler og læg kagerne med god afstand på en bradepande med bagepapir. Tryk dem flade med melede fingre. Bag dem i ovnen på næstøverste rille ved 180 grader i cirka fem minutter, eller til de er gyldne og sprøde. Lad kagerne afkøle lidt og læg dem forsigtigt over på et sugepapir. Smelt chokoladen over et vandbad. Hæld fløden i og rør det godt sammen. Afkøl chokoladecremen og pisk den let. Læg kagerne i lag med chokoladecreme og jordbær imellem.