Tilbage til Narnia

Den gyldne løve Aslan, der skal skaffe det gode tilbage til verden. -- Foto: Walt Disney Pictures.
Den gyldne løve Aslan, der skal skaffe det gode tilbage til verden. -- Foto: Walt Disney Pictures.

Der findes ingen nemme veje til de store forfattere. Hverken når det gælder Søren Kierkegaard eller C.S. Lewis. En mundsmag hist en appetitvækker her skaber ikke den fornødne indsigt endsige sammenhæng i forfatterskabet. Et temmelig kluntet forsøg på at tæmme stoffet er gjort i Kate Egans ultrakorte genfortælling af filmen bygget over C.S. Lewis "Løven, Heksen og garderobeskabet" med premiere 1. juledag, som handler om den onde heks, der har tryllet hele verden iskold og snehvid, og om den gyldne løve, Aslan, der sammen med de fire børn, Peter, Edmund, Susan og Lucy, skal skaffe foråret tilbage.

Bogen, eller rettere hæftet, med den lakoniske tekst, der er udkommet på Borgens Forlag med billeder fra filmen, er totalt blottet for den fortryllede aura, som Lewis' bøger om kampen mellem det gode og det onde rummer. Projektet falder til jorden som en sæk cement. Desværre. For det var med nogen forventning denne skriver satte sig til rette i stolen.

Så kære læser, lad ikke børnene gå glip af den store oplevelse, det er at stifte bekendtskab med eventyret i den uforlignelige Narnia-serie, som kom på gaden mange år før, der overhovedet var tænkt på filmen. Men gør det godt, gør det med den ægte vare. Hæftet, der er på 46 sider, koster 99,95 kroner.