Hvorfor vælge praktik?

Interview med tidligere praktikant på Kristeligt Dagblads Digitale Medier, Lina Haahr Andersen

Lina Haahr Andersen, tidligere praktikant på Kristeligt Dagblads Digitale Medier. -
Lina Haahr Andersen, tidligere praktikant på Kristeligt Dagblads Digitale Medier. -. Foto: Mette Frandsen.

Hvorfor valgte du at komme i praktik?

- For mig handlede det meget om at komme ud og bruge det, man har lært i praksis. Det er klart en mulighed, man bør give sig selv.

Hvad forventes der, at man skal kunne på forhånd?

- Ingenting!

- Der forventes ikke viden til det, som man skal arbejde med. Der forventes, at man har lyst til at lære, at man er indstillet på at lære, og at man ikke er bange for at prøve sig frem.

Så alle kan være med?

- Alle kan lære det. Sværere er det heller ikke

Hvad kan en humanist bidrage med på en netredaktion?

- Utrolig meget!

- Som humanist kan man måske godt tænke: Hvordan passer jeg lige ind her? Men jeg tror, at man som humanist kommer med en anden baggrund og en anden måde at gøre tingene, på og på den måde kan medføre lidt ping-pong mellem de ansattes kompetencer. Det går begge veje. Vi lærer en masse journalistisk, men man kan sagtens bringe sin faglige viden med ind i det.

- For mig har det været helt perfekt i forhold til mine to fag, dansk og religionsvidenskab, hvor jeg kunne bruge dansk til det skriftlige og religion til det faglige. Så skal man bare lære at gøre tingene mere journalistisk!

Hvad har været den mest spændende opgave, du har lavet?

- Det var nok, da jeg var ude og lave en reportage fra et møde hos Jehovas Vidner og med efterfølgende interview. Det kom der 4 artikler ud af, og det var meget spændende at arbejde med.

Hvad får man ud af at tage et praktikophold?
- Det har været helt enormt spændende at prøve at lege journalist. Det har tvunget mig til at tænke på en helt anden måde - man har ikke tid til at være så akademisk og perfektionistisk. Man skal lære at være hurtig, kort og konkret. Det synes jeg virkelig, man kan bruge til noget.

- Men rent fagligt har jeg også fået enormt meget ud af det, fordi jeg har lært at bruge mine fag på en ny måde. Det bliver meget mere håndgribeligt, hvad man eksempelvis kan bruge sin uddannelse til.

- Derudover har det været et rigtig spændende miljø at være i. Det er interessant at komme tæt på medieverdenen med dens dynamiske puls. Og så er det bare nogle rigtig gode kollegaer!

- Og selvfølgelig får man tilegnet sig en masse tekniske skills og den fine titel Webmaster, afslutter Lina med et smil på læben.