Sydhavn Sogn søger sognepræst

Sydhavn Sogn i Københavns sydlige del søger ny sognepræst

præst, kvinde, kirkeliv
Præst, kvinde, kirkeliv. Foto: Arkiv.

Stillingen er klassificeret i lønramme 16-21-29-31 i lov om tjenestemandslønninger m.m. med et særligt tillæg på kr. 7.250 årlig (grundbeløb pr. 1. oktober 1997). Der vil til lønnen kunne ydes et rådighedstillæg med et afrundet grundbeløb pr. 1. oktober 1997 på kr. 32.800 årlig. Der er knyttet tjenestebolig til stillingen.

Sognet arbejder for nærværende med at finde en velegnet bolig, såvel indretningsmæssigt som placeringsmæssigt. Der tages forbehold for, hvornår tjenesteboligen vil kunne stilles til rådighed. Der ydes ikke erstatning for afsavn af tjenestebolig.

For ikke-ordinerede ansøgere bedes kopi af eksamenspapirer og attest fra Pastoralseminariet vedlagt.

Om Sydhavn Sogn
Der er udover den opslåede stilling tilknyttet to sognepræster til sognet, den ene som kirkebogsførende.

Sydhavn Sogn råder for tiden over to kirker, Frederiksholm Kirke og Sjælør Kirke. I løbet af foråret 2009 vil sognet koncentrere aktiviteterne i Frederiksholm Kirke, hvorefter alle aktiviteter i sognet bliver samlede.

Sydhavn Sogn har omkring 12.000 beboere og omkring 8.000 folkekirkemedlemmer.

Bydelen er et af de primære udviklingsområder i Københavns Kommune, med stor bevægelse og bredde i befolkningssammensætningen.

Sognet forventes at forøge sin befolkning i de kommende 10 til 15 år til op mod 20.000 beboere.

Vi forventer at den kommende sognepræst vil engagere sig i denne udvikling og kunne favne et nærvær med såvel de kommende beboere som med den eksisterende befolkning.

Vi lægger vægt på, at den kommende sognepræst er teologisk velfunderet, gerne har nogle års erfaring som sognepræst, og personligt vil engagere sig i undervisning af voksne, udvikling af andre og nye, eksperimenterende typer af gudstjenester end de traditionelle, samt være med i den kristne aktivitet omkring børn og unge.

Ansøgninger stiles til Kirkeministeriet og indsendes til Biskoppen over Københavns Stift, Nørregade 11, 1165 København K eller pr. e-post: kmkbh@km.dk.

Ansøgningen med samtlige bilag skal være biskoppen i hænde senest 5. januar 2009 kl. 15.00.

Se mere om sognet og bydelen på www.sydhavnsogn.dk

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:
menighedsrådsformand Tom Steinov på telefon: 4038 5403 eller E-mail: tom@steinov.dk.