PET kendte til somalisk mand i trusselsag

Politiets Efterretningstjeneste, PET, kender i forvejen en af de fem mænd, der blev anholdt torsdag morgen. De fem mænd har somalisk baggrund, og de blev anholdt for trusler mod Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard.

Fire af mændene er nu løsladt, men politiet sigter dem fortsat. Den femte mand er varetægtsfængslet til den 3. marts, fordi politiet fandt falske pengesedler i hans lejlighed på Østerbro.

Politiken skriver, at den fængslede er en 37-årig mand. Han er selvlært imam, og han holder til i en moské i Københavns nordvest-kvarter. Han er før blevet kritiseret for at prøve at radikalisere børn og unge.

De fem mænd blev anholdt efter et anonymt brev, som Dansk Folkeparti modtog tidligere på ugen. Brevet nævnte navnene på de fem mænd. Der stod også i brevet, at der er udlovet en dusør på 500.000 kroner for at dræbe Pia Kjærsgaard.

Dansk Folkeparti sendte brevet videre til politiet, som anholdt de fem mænd og ransagede deres boliger. Politiet fandt dog ingen beviser på, at mændene planlagde et angreb på Pia Kjærsgaard. Politiet kender heller ikke noget til en dusør for at dræbe hende.

- Det er vigtigt at understrege, at vi endnu ikke kan sige, om der er belæg for disse trusler, sagde PET's chef, Jakob Scharf, torsdag.

Politiet leder nu efter den anonyme brev-skriver.

Pia Kjærsgaard vendte torsdag hjem fra vinterferie. Hun siger, at truslerne i brevet er mere alvorlige end tidligere trusler mod hende.

- Den her mordtrussel var meget detaljeret, og det har gjort det ekstra ubehageligt, siger Pia Kjærsgaard.

ust@ritzau.dk