Danske kvinder på femteplads i curling

De danske curling-kvinder vandt deres sidste kamp ved vinter-OL i Vancouver. De vandt 7-5 over Japan. Men det var ikke nok til at gå videre til semifinalerne. Danmark sluttede på en femteplads efter fire sejre i ni kampe.

Danskerne har spillet en svingende turnering. Mod Japan gjorde de en solid indsats. Men allerede før kampen startede, stod det klart, at ingen af holdene havde mulighed for at nå i semifinalen.

Nu får de danske kvinder kritik af Team Danmark. Før OL stillede curling-kvinderne op til nøgenbilleder i kalenderen Fire on Ice. Men det burde de ikke have gjort, siger Team Danmarks direktør, Michael Andersen.

Kalenderen skabte stor opmærksomhed om holdet i medierne. Og Michael Andersen tror, at det er gået ud over kvindernes sportslige resultater.

- Der har været alt for meget omtale af dem i de sidste måneder op til OL, siger Michael Andersen til Ekstra Bladet.

- De skal finde en bedre balance. Og så skal de i god tid inden OL lukke helt ned for de ting. Vi vil jo gerne være åbne over for medierne. Men atleterne må også lære at sige fra. Især til et OL, hvor der foregår så meget rundt omkring dem, siger Michael Andersen.

22-årige Madeleine Dupont fortryder ikke nøgenbillederne. Hun afviser, at medieomtalen har haft indflydelse på spillet.

- Det har ikke haft nogen sportslig betydning, siger hun til Ekstra Bladet.

ust@ritzau.dk