Bilsalget har indhentet det tabte efter sløv start på året

Ifølge privatøkonom vidner bilsalget de seneste to måneder om en stærk købelyst og købekraft hos forbrugerne.

Bilsalget er blandt en lang række nøgletal, som økonomer følger for at måle lysten hos forbrugerne til at bruge penge, hvilket kan sige noget om temperaturen i økonomien. (Arkivfoto).
Bilsalget er blandt en lang række nøgletal, som økonomer følger for at måle lysten hos forbrugerne til at bruge penge, hvilket kan sige noget om temperaturen i økonomien. (Arkivfoto). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Bilsalget har vristet sig fri af coronakrisen.

Det viser 15.526 nye indregistreringer af personbiler i Danmark i april ifølge De Danske Bilimportører.

I løbet af årets første fire måneder er der kommet 59.423 nye biler ud på de danske veje. Det er helt på niveau med samme periode i 2020, som også var præget af coronaepidemien.

- Bilsalget i 2021 har haft en meget svær start på grund af coronanedlukningen. Dog har vi de sidste måneder set, at bilsalget har gjort flot comeback og allerede har indhentet det tabte.

- Vi håber, at denne udvikling vil fortsætte med at blomstre resten af året, siger Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører, i en pressemeddelelse.

Bilsalget er blandt en lang række nøgletal, som økonomer følger for at måle lysten hos forbrugerne til at bruge penge, hvilket kan sige noget om temperaturen i økonomien.

Privatøkonom ved Arbejdernes Landsbank Brian Friis Helmer fremhæver i en skriftlig kommentar, at meget af det tabte fra nedlukningen i januar og februar er indhentet i marts og april.

- Det vidner om en stærk købelyst og købekraft hos forbrugerne, lyder hans vurdering.

I marts blev der indregistreret 23.731 personbiler. Det var flere end i januar og februar tilsammen.

Ifølge bilimportørerne satte grønne teknologier et tydeligt aftryk på bilsalget i april. Hver fjerde nyregistrerede bil var enten en plug-in hybridbil eller en elbil.

Heraf udgjorde hybridbilerne størstedelen med 18,3 procent af nyregistreringerne. Elbilerne stod for 6,5 procent af de nyregistrerede biler i april.

- Udbredelsen af opladelige biler går hurtigere end ventet, siger Mads Rørvig.

Salget af grønnere biler for april ligger på niveau med de foregående tre måneder af året.

I de første tre måneder af 2021 udgjorde grønne biler 24 procent af bilsalget. I den samme periode sidste år var det tal ni procent.

/ritzau/