Noter

En bankrådgiver taler med et par kunder i en filial af Islamic Bank of Britain. Det britiske finanstilsyn skønner, at markedet for islamisk bankforretning vokser med 10-15 procent om året.  -- Foto: Scanpix.
En bankrådgiver taler med et par kunder i en filial af Islamic Bank of Britain. Det britiske finanstilsyn skønner, at markedet for islamisk bankforretning vokser med 10-15 procent om året. -- Foto: Scanpix. Foto: .

Hop, salat og cha cha cha

Billund-borgerne skal hoppe, løbe og danse.Det synes kommunen, der gerne vil have mere bevægelse ind i kroppen på borgerne. Og til det formål har kommunen en sundhedspulje på 300.000 kroner som både borgere, virksomheder, foreninger og kommunale institutioner kan søge om at få del i, hvis de har en idé til et sundt projekt. Det er nogle puljemidler, som Billund Kommune har valgt at sætte af til nogle sundhedsfremmende aktiviteter som en form for fødselshjælp til at kunne komme i gang, fortæller Margit Stycke, der er sundhedskoordinator i Billund. Vil man søge om midlerne, skal idéen til projektet have udgangspunkt i trivsel og KRAM altså kost, røg, alkohol og motion, siger hun. Der er ansøgningsfrist den 29. februar.

800 problematiske postkasser

En ud af 25 bornholmske postkasser står stadig forkert placeret i forhold til de nye regler.Distributionschef Poul Hansen regner dog med, at kun ganske få sager ender med, at folk mister deres brevpost: Vi har omkring 800 postkasser, som vi kigger nærmere på de kommende uger. Vores erfaring er, at kunderne er konstruktive og positive, når vi tager en snak med dem. Derfor tror jeg, at det kun i ganske få tilfælde ender med, at brevomdelingen ender med at blive indstillet, siger han til DR Bornholm. Poul Hansen forklarer i øvrigt, at det er Folketinget og ikke Post Danmark, der har vedtaget den nye postkasselov. Og folk kan godt forstå, at loven skal overholdes, også selvom nogle synes, den er urimelig, siger han.

Kloakmand returnerer ur til 200.000 kroner

Den 28-årige Arron Large har gjort ejeren af et Rolex-guldur til et par hundrede tusinde kroner glad. Under rengøring af et kloakrør opdagede han uret. Arron Large afleverede uret til den nærmeste politistation, der efter en del arbejde fandt den rette ejermand: en 50-årig enkemand, der fik uret af sin nu afdøde kone. Uret blev stjålet under et indbrud hos enkemanden. Uret har stor betydning for mig. Arron er en meget ærlig person. Han har fået findeløn, siger den 50-årige til avisen The Telegraph.

Fødsel fejres med prinsessetærte

Den svenske prinsessefødsel blev fejret med prinsessetærter i Stockholm. Det var dog kun konditorier i Stockholm, der kunne spore en øget efterspørgsel efter tærterne. Flere konditorier oplyser, at salget af tærter blev tredoblet.