Kort nyt

Tid til influenzavaccination

Igen i år er det muligt for alle over 65 år at blive vaccineret gratis mod influenza. Vaccinationen er også et tilbud til mennesker med kroniske sygdomme, svært overvægtige samt gravide og tilbydes resten af året. Man kan få en vaccination ved at bestille tid hos sin læge, holde øje med vaccinationstilbud i lokalavisen eller se efter vaccinationstilbud på kommunens hjemmeside. Man er ikke beskyttet mod influenza, selvom man har haft sygdommen før, fordi influenzatyperne ændrer sig hele tiden. Sidste år var influenzaen meget mild, men det ændrer sig fra år til år, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Seniorer på arbejdsmarkedet

Den højere efterlønsalder vil betyde, at det bliver mere attraktivt for virksomheder at holde på de ældste medarbejdere. Det vurderer arbejdsmarkedsforsker Michael Svarer over for Ældre Sagen Nyt. I dag er beskæftigelsesgraden for folk over 55 år lavere i Danmark end i Norge og Sverige. Michael Svarer mener, at den stigende efterløns- og pensionsalder vil gøre seniorer til en god arbejdskraft for virksomhederne, når den økonomiske krise er løjet af.

Drik vand til

Der er godt nyt til mennesker, der har svært ved at drikke de anbefalede 2,5 liter vand om dagen. Det er nemlig alt for meget, skriver bladet Psykologi, der refererer til en australsk undersøgelse. I hvert fald er der ikke videnskabeligt belæg for at sige, at vi skal drikke så meget. De fleste får rigeligt med væske, idet den væde, der er i mad, for eksempel frugt og grønt, samt te og kaffe, også tæller med i væskeregnskabet.