Alle fra 65 år ventes at blive tilbudt ekstra vaccinestik

Sundhedsstyrelsen har udpeget de næste grupper, der kan vente at blive tilbudt et ekstra vaccinestik.

Sundhedsstyrelsen venter, at arbejdet med at give et ekstra vaccinestik udvides til blandt andet sundhedspersonale og personer på 65 år eller over. Billedet her fra tidligere vaccinationer. (Arkivfoto)
Sundhedsstyrelsen venter, at arbejdet med at give et ekstra vaccinestik udvides til blandt andet sundhedspersonale og personer på 65 år eller over. Billedet her fra tidligere vaccinationer. (Arkivfoto). Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Sundhedsstyrelsen har tirsdag fremlagt sin plan for, hvem der bør være de næste grupper til at tilbydes et ekstra stik med en vaccine mod covid-19.

Det ventes ifølge styrelsen at blive særligt fire grupper: Alle, der er 65 år eller ældre, sundhedspersonale og personer i øget risiko.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

De danske myndigheder er allerede i gang med en første fase af revaccinationen.

Her bliver beboere på plejehjem og borgere med et særligt svækket immunforsvar vaccineret. Herefter vil borgere på 85 år og ældre fra 1. oktober blive tilbudt et ekstra stik.

Herefter vil de næste grupper følge. Her forventer styrelsen at tilbyde vaccinen til 65- til 84-årige, ansatte i sundheds-, social- og ældresektoren og personer under 65 år, som af en anden årsag er i øget risiko for et alvorlig forløb for covid-19.

Det er ifølge Sundhedsstyrelsen "uklart", hvornår den fase går i gang.

- Det præcise tidspunkt for, hvornår vi går i gang, afhænger af yderligere data, især i forhold til fald i immunitet i de pågældende grupper og bivirkninger, skriver styrelsen.

- Derudover afventer vi, at vaccinerne bliver EU-godkendt til brug for revaccination af disse grupper.

Disse vil blive tilbudt en mRNA-vaccine. I Danmark har mRNA-vaccinerne fra Pfizer/BioNTech og Moderna været de klart mest brugte vacciner.

I sidste ende er det forventningen, at "størstedelen" af den resterende befolkning skal tilbydes et ekstra vaccinestik. Det bliver dog tidligst aktuelt i 2022, skriver Sundhedsstyrelsen.

/ritzau/