Hvem har det bedste initiativ i landets kirker? Det bestemmer du

Har du oplevet et projekt med rod i kristendom, som har gjort en forskel for mennesker? Så meld det til årets initiativkonkurrence, der i år afvikles i forbedret form

Hvem har det bedste initiativ i landets kirker? Det bestemmer du
Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix.

Beskriv med mindst tre sætninger det kirkelige initiativ.

Send din beskrivelse i en mail til initiativ@k.dk senest kl. 10 den 27. oktober.

Fra den 28. oktober kan du være med til at vælge vinderen. Alle kan stemme på k.dk på et af de 30 finalist-initiativer.

Kirkerne er oppe at køre igen efter coronakrisen. Mange steder døbes der flittigt, og der holdes flere bryllupper og begravelsesceremonier end i lang tid. Andre tiltag har også fundet vej frem. Det vil vi gerne skrive om i Kristeligt Dagblads initiativkonkurrence. Og vi vil gøre det på en ny måde.

Tidligere har seks dommere skullet afgøre, hvilket initiativ Kristeligt Dagblad skulle kåre som vinder. Men i år bliver det læserne, der bestemmer. For det vil være læserne, der til sidst afgør ved afstemning, hvilke tre tiltag der i sidste ende kåres som Danmarks bedste.

Målet er det samme, som det har været hvert år: Kristeligt Dagblad vil gerne fortælle om, hvad der foregår i landets kirker. Også mere, end vi normalt gør. For vi er os bevidste om, at der er meget godt i kirkerne, som ikke finder vej til spalterne i løbet af året. Så vi vil skabe et ekstra rum til at skrive om disse aktiviteter i den årlige konkurrence, der skal finde modtagerne af Kristeligt Dagblads initiativpris.

Forløbet er enkelt. Frem til den 27. oktober kan alle læsere indsende idéer til, hvad der fortjener omtale i Kristeligt Dagblad. Det er beskrevet herunder, hvordan man gør.

Sideløbende finder avisens kirkejournalister de tiltag, de vurderer er årets allerbedste. Et samlet overblik over de mange kandidater kan følges på k.dk.

Torsdag den 28. oktober omtales i Kristeligt Dagblad de 30 bedste initiativer. Dem vælger redaktionen blandt både læsernes og journalisters bud. Herefter stemmer læserne om, hvem der skal være de tre vindere. Og lørdag den 13. november offentliggøres det, hvem der har vundet. De tre vindere får en præmie på 20.000 kroner hver.

I år vil der være særlig opmærksomhed på, hvad der er sat i gang i kirkerne, efterhånden som coronarestriktionerne er udfaset. Der har været en naturlig blokering, som nu er væk, og det baner vejen for mange projekter, som har været parkeret igennem de lange måneder med coronapandemi.