Tidligere generaldirektør: Godt at pigekorssagen er blevet undersøgt

Christian S. Nissen har ikke kommentarer til advokatundersøgelsens beskrivelse af, hvad der skete i hans tid.

Onsdag blev resultatet af en advokatundersøgelse af krænkelser i DR Pigekoret offentliggjort.

I den fremgår det, at 64 tidligere sangere er blevet krænket af seks voksne tilbage i tiden.

Christian S. Nissen, der var generaldirektør i DR fra 1994 til 2004 siger, at han ikke har noget at tilføje til rapporten og heller ikke kommentarer til rapportens beskrivelse af, hvad der foregik i hans tid som generaldirektør.

Han siger dog, at rapporten kan bruges til noget.

- Jeg synes, at det er godt, at hele sagen er blevet grundigt undersøgt.

- Jeg tror, at de meget fornuftige anbefalinger, som advokatfirmaet har givet DR's ledelse, vil give et godt grundlag for at arbejde videre med sagen og skabe en ny kultur, siger Christian S. Nissen om den eksterne advokatundersøgelse, der er blevet lavet om krænkelser i DR Pigekoret.

Christian S. Nissen beskriver i dag sig selv som freelancer.

Det har været fremme i medierne, at tidligere sangere i pigekoret har oplevet krænkelser i koret både under Tage Mortensen, der var chefdirigent i koret i 35 år frem til 2000, og under Michael Bojesen, der var chefdirigent fra 2001 til 2010.

Hovedparten af krænkelserne har fundet sted for mere end 20 år siden - altså med Tage Mortensen som chefdirigent.

Det er også kommet frem, at en forælder i 1996 skrev en klage over Tage Mortensen, der skulle have udsat hendes datter og andre mindreårige i pigekoret for seksuelle krænkelser.

Christian S. Nissen afviste klagen og kaldte indholdet for æreskrænkende. Det har avisen Politiken beskrevet.

Den tidligere generaldirektør gav i sommer en uforbeholden undskyldning til pigerne i koret for den måde, Tage Mortensens krænkende opførsel blev håndteret på.

- Jeg tror, at alle involverede - og det gælder ikke kun sagen om pigekoret, det gælder på alle arbejdspladser, hvor der har været større eller mindre problemer - formentlig er kede af, at man ikke håndterede det på en anden måde, siger han.

Det var, da tidligere kormedlemmer kontaktede DR tidligere på året med beretninger om chikane, at DR satte gang i advokatundersøgelsen, hvis resultater blev fremlagt onsdag.

I alt 129 personer har fortalt om deres oplevelser i forbindelse med undersøgelsen. Heraf har 17 oplyst, at de hverken har oplevet eller har viden om krænkende adfærd i pigekoret.

/ritzau/