Venstre alligevel med i konstitueringsaftale efter Kolding-drama

Efter en overraskende aftale om borgmesterpost i Kolding uden om Venstre kommer partiet nu med i aftale.

På valgnatten overraskede Knud Erik Langhoff (K) ved at tage borgmesterposten i Kolding. (Arkivfoto).
På valgnatten overraskede Knud Erik Langhoff (K) ved at tage borgmesterposten i Kolding. (Arkivfoto). Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.

Venstre og Dansk Folkeparti kommer alligevel med i konstitueringen i Kolding Kommune, selv om de blev sat uden for døren på valgnatten.

Den kommende konservative borgmester, Knud Erik Langhoff, har forhandlet en ny aftale i weekenden.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse mandag morgen.

- Det er rigtig vigtigt for samarbejdet i de kommende fire år, så vi ikke sidder og mundhugges mellem dem, der er med, og dem, der er ude. Nu får vi arbejdsro. Vi får alle med, og alle får vigtige opgaver, siger Knud Erik Langhoff ifølge DR.

Den nye aftale betyder, at alle partier i det kommende byråd får del i formands- og næstformandsposterne i byrådets udvalg.

Venstre blev det største parti ved valget i Kolding.

Men partiets spidskandidat, Eva Kjer Hansen, måtte se borgmesterkæden blive nappet af Langhoff, da han gik sammen med SF, De Radikale og Socialdemokratiet om en aftale.

Forud for kommunalvalget i sidste uge var der lagt op til kamp om borgmesterkæden imellem Eva Kjer Hansen og SF's spidskandidat, Villy Søvndal.

Men ingen af de to tidligere ministre står altså til at få nøglerne til borgmesterkontoret fra nytår.

Eva Kjer Hansen nåede ellers at sige, at hun nu ville forhandle med den "blå familie" på valgnatten. Men få timer senere mødte Langhoff, SF, Socialdemokratiet og De Radikale pressen og kunne fortælle, hvem Koldings nye borgmester skulle være.

/ritzau/