Bornholm har fået strømmen tilbage efter omfattende nedbrud

Strømmen gik over hele Bornholm lørdag morgen. Fejl på søkablet mellem Bornholm og Sverige mistænkes.

Lørdag morgen omkring klokken 06.19 gik strømmen over hele Bornholm, men kort efter middag er hele øen atter forsynet med strøm.

Det oplyser forsyningsselskabet Trefor på sin hjemmeside lørdag klokken 12.30.

Ifølge Bornholms Energiforsyning skyldtes strømafbrydelsen en fejl på søkablet. Det skrev politiet i en opdatering omkring klokken 08.00.

Det gigantiske søkabel ligger på bunden af havet mellem Hasle og Borreby. Det forbinder Bornholms elsystem med Sveriges elnet og resten af det nordiske elsystem.

Energinet, som ejer og driver elnettet og står for forsyningssikkerheden, oplyser, at det tidligere er sket, at skibe med deres ankre har forårsaget brud på kablet.

Men om forklaringen skal findes her eller i en teknisk fejl et andet sted, ved man endnu ikke. Det oplyser Energinet til Ritzau.

Politiet har lørdag også advaret øens borgere mod, at lyskryds på hele Bornholm kan være ude af drift, og at man der skal være meget opmærksom under sin kørsel. Det er uvist, om lyskrydsene fungerer igen ved middagstid.

TV 2 Bornholm skriver, at strømafbrydelsen betød, at broklappen på hurtigfærgen ikke kunne lukke lørdag morgen. Ifølge mediet blev færgelejet dog forsynet med strøm igen omkring klokken 12 lørdag.

/ritzau/