Mand voldtog sin steddatter ugentligt i flere år

En nu 70-årig mand er idømt 5,5 års fængsel for adskillige overgreb og krænkelser af steddatter.

En mand er ved Retten i Hillerød torsdag blevet dømt for at have udsat sin steddatter for adskillige overgreb og voldtægt. Han ankede på stedet. (Arkivfoto)
En mand er ved Retten i Hillerød torsdag blevet dømt for at have udsat sin steddatter for adskillige overgreb og voldtægt. Han ankede på stedet. (Arkivfoto). Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix.

Over en periode på flere år blev en teenagepige udsat for voldtægter og krænkelser begået af sin stedfar.

Det har Retten i Hillerød fundet bevist, og som straf er den nu 70-årige mand torsdag blevet idømt fem et halvt års fængsel.

Manden er i vidt omfang blevet dømt efter anklageskriftet. Dog har retten justeret en smule på datoerne for, hvornår overgrebene fandt sted.

Det står dog klart, at de begyndte, omkring det tidspunkt pigen blev teenager. Her befamlede den dømte mand igen og igen sin steddatter uden på tøjet.

Senere - da pigen var omkring 15 år - eskalerede det til fuldbyrdede voldtægter.

Manden er dømt for at have brugt ulovlig tvang og for at have udnyttet sin fysiske og psykiske overlegenhed til at presse steddatteren til samleje flere gange om ugen.

Det stod på i flere år, frem til steddatteren var cirka 18 år. Han er også dømt for at have krænket hendes blufærdighed efterfølgende ved at have taget hende på lår og bryster og opfordret hende til sex.

Blandt måderne at presse steddatteren var trusler, fremgår det af anklageskriftet. Hun har rødder i et andet land, og stedfaren truede med at sige noget til politiet, så hun ville blive sendt til hjemlandet.

Han truede også med at fortælle hendes familie og venner, at hun var seksuelt aktiv.

Kvinden, der i dag er i 20'erne, blev udsat for de mange overgreb på flere adresser.

Den 70-årige mand er også blevet dømt for at have blufærdighedskrænket sin egen datter. Det skete, da han befamlede hende flere steder på kroppen og forsøgte at stikke sin tunge ind i munden på hende trods flere protester.

Han stoppede, da han opdagede, at det var hende og ikke søsteren.

Manden valgte at anke dommen på stedet.

/ritzau/