Avis: Mercedes-bilist sigtet for terrorforsøg i Aarhus

Et vidne fortæller, hvordan han og hans venner måtte flygte fra en Mercedes, der kørte gennem gågaden i juli.

Efter hændelsen er der opsat betonklodser i gaden. Det samme er set efter en række terrorangreb flere steder i Europa, hvor gerningsmanden har brugt køretøjer. (Arkivfoto).
Efter hændelsen er der opsat betonklodser i gaden. Det samme er set efter en række terrorangreb flere steder i Europa, hvor gerningsmanden har brugt køretøjer. (Arkivfoto). Foto: Mads Andreas Frost/Ritzau Scanpix.

En chauffør, der med høj fart kørte en Mercedes gennem Frederiksgade i Aarhus 18. juli, er sigtet for terrorforsøg.

På baggrund af flere kilder erfarer Ekstra Bladet, at den 33-årige mandlige chauffør er sigtet efter paragraf 114 i straffeloven. Den er også kendt som terrorparagraffen.

Da den sigtede blev fremstillet i grundlovsforhør 19. juli, skete det bag dobbelt lukkede døre efter anmodning fra anklageren i sagen. Derfor er det småt med informationer om episoden.

Avisen har været i kontakt med et af de vidner, der kort inden midnat 18. juli måtte flygte, da den sølvgrå Mercedes pludselig kom i høj fart gennem bargaden i det centrale Aarhus.

Det var samme vidne, der ringede til politiet. Han ønsker ikke at stå frem med sit navn, men Ekstra Bladet er bekendt med hans identitet.

- Vi går gennem gågaden, og lige pludselig råber en af mine venner bag mig, at vi skal løbe. Allerførst tænker jeg ikke nærmere over det, men da jeg vender mig om, ser jeg den her Mercedes, der bare buldrer ned gennem gaden.

- Vi går i chok, men vi får benene på nakken og springer ind til siden eller op på nogle trapper. Nogle løber hele vejen ned til busgaden, hvor de springer over nogle chikaner. Bare alle steder, man kunne søge dækning, siger vidnet.

Næste retsmøde finder sted på tirsdag. Retten i Aarhus skal tage stilling til, om den sigtede fortsat skal være frihedsberøvet.

- Min klient nægter sig skyldig, siger forsvarer Torben Dyring Kledal.

Anklager Maria Buus Sørensen ønsker ikke at kommentere sagen.

Efter hændelsen er der opsat betonklodser i gaden. Det samme er set efter en række terrorangreb flere steder i Europa, hvor gerningsmanden har brugt køretøjer.

Det er sket efter aftale mellem politiet og Aarhus Kommune.

/ritzau/