Mindst 25 civile dræbt i angreb i Sudans hovedstad

Et luftangreb lørdag aften har kostet mindst 20 civile livet, mens yderligere fem er dræbt i andre angreb.

Knap fire måneders krig mellem Sudans regeringshær og den paramilitære gruppe RSF har sat sine spor i hovedstaden Khartoum. Konflikten har kostet mindst 5000 mennesker livet, viser en konservativ opgørelse. (Arkivfoto)
Knap fire måneders krig mellem Sudans regeringshær og den paramilitære gruppe RSF har sat sine spor i hovedstaden Khartoum. Konflikten har kostet mindst 5000 mennesker livet, viser en konservativ opgørelse. (Arkivfoto). Foto: Mohamed Nureldin Abdallah/Reuters.

Angreb i Sudans hovedstad, Khartoum, har i weekenden kostet mindst 25 civile livet.

Antallet af dræbte i et luftangreb, der var rettet mod det sydlige Khartoum lørdag aften, er søndag steget til 20 civile.

Desuden er fem civile dræbt søndag, hvor Khartoum igen er under angreb med raketter og artilleri.

Bomber "faldt lige ned i deres huse", meddeler en lokal hjælpegruppe - en såkaldt modstandskomité - søndag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er en af de mange frivillige organisationer, der tidligere arrangerede demonstrationer mod regeringen. Men i dag forsøger de først og fremmest at få hjælp frem til de familier, der er fanget i krydsilden mellem den paramilitære gruppe RSF og Sudans regeringshær.

I en meddelelse tidligere søndag oplyste komitéen, at der er to børn blandt dødsofrene.

Formentlig er dødstallet fra luftangrebet lørdag aften højere end 20, idet nogle af ofrene ikke kan registreres.

- Deres lig kan ikke flyttes til hospitalet, fordi de er alvorligt brændt eller flået i stykker i bombardementerne, lyder det i meddelelsen.

Regeringshæren kontrollerer luftrummet og foretager jævnligt luftangreb.

Krigere fra RSF er i stort antal til stede i Khartoums gader.

Vesten beskylder den paramilitære gruppe og dens allierede for at stå bag drab på andre etniske grupper i den vestlige Darfur-region.

Den Internationale Straffedomstol (ICC) i Haag har indledt en efterforskning af mulige krigsforbrydelser.

Også regeringshæren anklages for krigsforbrydelser, blandt andet i form af et luftangreb, der i juli kostede omkring 25 civile livet.

Krigen har sendt omkring hver tiende af Sudans 48 millioner indbyggere på flugt fra deres hjem.

3,8 millioner mennesker er fordrevet internt i Sudan, mens yderligere en million har søgt tilflugt i et af nabolandene, viser tal fra FN.

Over halvdelen af befolkningen er afhængig af nødhjælp. Seks millioner er "ét skridt fra at sulte", har FN tidligere meddelt.

/ritzau/AFP