Udenlandske kontrakter løfter Netcompany-omsætning

Netcompanys forretning i Danmark går tilbage, men der er vækst i blandt andet Grækenland og Holland.

André Rogaczewski er adm. direktør for Netcompany
André Rogaczewski er adm. direktør for Netcompany. Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix.

It-virksomheden Netcompany har ikke haft samme vind i sejlene på hjemmemarkedet i Danmark i tredje kvartal som tidligere.

Regnskabstallene viser en samlet tilbagegang i omsætningen på 5,1 procent i kvartalet, blandt andet fordi salget til privatkunder faldet med 12,6 procent.

- De længerevarende beslutningsprocesser, der oplevedes i andet kvartal i det danske privatsegment, blev også forlænget ind i tredje kvartal, hvilket førte til lavere omsætning i Danmark end forventet, siger administrerende direktør André Rogaczewski.

Han kan til gengæld glæde sig over, at udenlandske kontrakter hev omsætningen den anden vej, så den samlet set voksede med 8,4 procent.

Netcompany overtog for to år siden Intrasoft, der er fortsat som selvstændig forretningsenhed med hovedkvarter i Luxembourg.

Her voksede omsætningen med 28 procent, og også Netcompanys afdeling i Holland bidrog til væksten med en stigning i omsætningen på 45 procent.

Overskuddet før skat ender på 100 millioner kroner for kvartalet mod et overskud på 221,4 millioner i samme kvartal sidste år.

Selskabet har tidligere meldt ud, at man forventer en årsvækst på mellem 8 og 10 procent. Det er torsdag præciseret til at ende i intervallet mellem 8 og 10 procent.

Netcompany er i år flyttet ind i Nordeas tidligere hovedsæde på Christianshavn i forsøget på at samle de danske ansatte. Selskabet beskæftiger 7760 fuldtidsansatte i en lang række lande.

I Danmark står selskabet blandt andet bag en række offentlige digitale løsninger som mit.dk, sundhed.dk og Rejsebillet-appen.

/ritzau/