Ny mail spiller rolle i straffesag mod Messerschmidt

En ny mail er dukket op, i forbindelse med at sagen mod Morten Messerschmidt går om efter dommer-inhabilitet.

En mailudveksling fra 2017 spiller fredag en betydelig rolle i straffesagen mod Morten Messerschmidt i retten på Frederiksberg.

Mailen er indleveret til politiet af tidligere Dansk Folkeparti-formand Kristian Thulesen Dahl, på et tidspunkt efter at han stoppede som formand for partiet i januar i år.

Dermed var mailen ikke en del af retssagen mod Messerschmidt, da den kørte ved Retten i Lyngby i fjor. Den sag blev i landsretten dømt til at gå om, fordi dommeren viste sig at være inhabil.

Mailen til Thulesen Dahl er sendt fra tidligere pressechef i DF Søren Søndergaard og indeholder en anden mail sendt fra europaparlamentariker Anders Vistisen til Søren Søndergaard.

- Hvor besynderligt det end lyder, så kan jeg ikke huske den mail. Men når jeg ser den, kan jeg godt genføle den frustration, jeg havde i den periode, forklarer Søren Søndergaard fredag i Retten på Frederiksberg, hvor han bliver afhørt.

Mailen er skrevet i en periode, hvor der i medierne var et stort fokus på den støtte, som partiet havde modtaget fra EU. I den forbindelse foretog advokat Kåre Pihlmann en undersøgelse for partiet.

Anders Vistisen skrev i en sin mail til Søren Søndergaard i marts 2017, at han var meget bekymret for, at der eksisterede dokumenter, som ville belaste Dansk Folkeparti, og at de ville ende hos EU's antisvindelenhed Olaf, når den gik i gang med at undersøge forholdene.

Søren Søndergaard videresendte mailen til Thulesen Dahl samme dag og bemærker i den forbindelse, at det er "saboterende for arbejdet", at Vistisen først så sent deler sin viden og ikke har fortalt det tidligere til Kåre Pihlmann.

Senere fredag skal Anders Vistisen afhøres om mailen.

Kristian Thulesen Dahl blev afhørt i sidste uge. Han forklarede der, at han opdagede mailen, i forbindelse med at han stoppede som formand for partiet og vurderede, at den skulle afleveres til politiet.

Søren Søndergaard fortalte desuden i sin afhøring, at han deltog på Dansk Folkepartis sommergruppemøde i 2015. Han var helt klar i spyttet om, at der var meget EU på dagsordenen.

Men han var ikke af den opfattelse, at der foregik en særskilt EU-konference arrangeret af det europæiske parti Meld.

/ritzau/