Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Norsk kirke brugt til sexscener

Her ses et foto fra musikvideoen, som har skabt forargelse i Frogner Kirke. Foto: Fra YouTube

Den norske sanger Tooji Keshtkar, som vandt det norske Melodi Grand Prix i 2012, har optaget en homoseksuel musikvideo i Frogner Kirke i Oslo. Menighedsrådet føler sig misbrugt

Sexscener i en kirke har vakt harme i Oslo Stift. Så sent som i går kunne alverden se en musikvideo, hvor to mænd har - simuleret - sex foran alterskranken i en norsk kirke. Stedet er Frogner Kirke i Oslo, som den norske sanger Trooji Keshtkar, der vandt det norske Melodi Grand Prix i 2012, har brugt til indspilning af en ny musikvideo med titlen ”Father”.

Samme dag sprang Trooji Keshtkar i norske medier ud som homoseksuel. Det vidste menighedsrådet ved Frogner Kirke ikke, da de indgik en aftale med sangeren om at bruge kirken. Rådet mener heller ikke på forhånd at have fået de rigtige informationer om, hvad musikvideoen ville komme til at indeholde. 

”Sognepræsten og formanden for menighedsrådet har i et møde med producenten indgået en aftale om at fjerne interiøret i kirken fra elskovscenen,” siger menighedsrådsformand i Frogner Kirke, Tellef Raustøl til den norske avis VG.
 
”Vi beklager at denne aftale ikke er fulgt op. Da vi indså det, bad vi om at scenen blev taget ud i sin helhed,” siger han.

Se videoen nedenfor her

Men nu ligger videoen på internettet i sin fulde længde, og det får biskop i Oslo Stift, Ole Christian Kvarme til at reagere kraftigt.
 
"Jeg blev informeret om sagen efter, at det var vedtaget i Frogner menighedsråd at leje kirkerummet ud til optagelserne og efter, at de var færdiggjort. Uafhængigt af musikvideoens budskab og afsender er optagelse af intime scener foran alteret helt uacceptabelt og en grov misbrug af kirkerummet,” siger biskoppen i en pressemeddelelse.

Til avisen Dagsrevyen siger kunstneren Trooji Keshtkar, som er iransk oprindelse:
 
”Dette er et kunstnerisk udtryk, at nogle kan opfatte videoen som uanstændig må være deres egen sag. Homoseksuel kærlighed i det helligste rum er også en del af Gud. Provokation som kunstnerisk udtryk når ofte ud til mange. Homoseksualitet er også helligt,” siger han. 

For to måneder siden blev et dansk par, en 30-årig kvinde og en 35-årig mand ved retten i Holbæk idømt hver 60 dages fængsel for hærværk og usømmelig behandling af ting til kirkeligt brug. De blev dømt for i tre tilfælde at have haft samleje på og ved blandt andet et alter, en prædikestol og en døbefont i kirkerne i Ubby og Snoldelev på Sjælland, samt en ukendt kirke.
 
Menighedsrådet ved Frogner Kirke har fået reglerne for brug af kirkerummet indskærpet af biskoppen.

4XSn6RfeefI